3x het boek Flower Bomb: schrijf je in en win

Helemaal klaar met de winter? Met het boek Flower Bomb van Ilka Vermeiren haal je alvast de lente in huis. Aan de hand van DIY-stappenplannen, interieurtips en leuke recepten laat de eigenares van Greenhouse Styling Bar zien dat je met bloemen en groen zoveel meer kan dan louter vazen vullen.

Een leven bomvol bloemen

Van eetbare bloemen tot een magische sprookjestafel met bloemendecoraties. ‘Flower Bomb’ is hét inspiratieboek voor al wie houdt van bloemen en groen. Leer stapsgewijs zelf boeketten samen te stellen, laat bloemen op een originele manier in je interieur terugkomen, speel met bloemen als haaraccessoire of gebruik ze als ingrediënt in recepten. Creatief bloemenwonder Ilka bedacht de ideeën, haar rechterhand Karen Van Winkel, zelfverklaarde ‘leverancier van schoonheid’, goot die vervolgens in heldere tekst en beeld.

Een tipje van de sluier?

Terwijl je in spanning afwacht op het resultaat van de wedstrijd, kan je alvast een vers boeket in huis halen. Let hier zeker op wanneer je ze in een vaas stopt:

  • Schoonmaken: verwijder overtollig blad en beschadigde bloemen.
  • Aansnijden: snij de bloemen met een scherp mes, dit zorgt voor een mooie strakke wonde, waardoor de bloem het beste water kan opnemen.
  • Op water zetten: houd de tijd tussen het aansnijden en het op water zetten zo kort mogelijk.
  • Verzorgen: gebruik een schone vaas, ververs het water na een dag of drie, zet de bloemen niet in de volle zon of tocht, niet in de buurt van rijp fruit of een warmtebron. Bloemenvoeding is essentieel. Zo’n zakje krijg je meestal gratis bij je boeket, maar je haalt best een fles voeding in huis voor een extra boost.

Schrijf je in en win

Zijn jouw vingers intussen groen geworden van het lezen van dit artikel? Vul dan onderstaand wedstrijdformulier in. Deelnemen kan van 29 januari tot en met 12 februari. Hier vind je het wedstrijdreglement. Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn Eva V., Madeleine E. en Isabel S.

Niet gewonnen? Niet getreurd. Het boek kan je hier online bestellen.

nog meer: wooninspiratie