Win: 3x het boek ‘Iedereen tuinier’

Heb je weinig tijd of weinig tuinervaring, dan is het boek ‘Iedereen tuinier’ iets voor jou! Zoals de titel van haar 10e tuinboek zegt, gelooft groenjournalist Laurence Machiels dat iédereen tuinier kan zijn. Nieuwsgierig naar het geheime wapen van de luie tuinier? Dan hebben we goed nieuws, want we mogen 3 exemplaren van ‘Iedereen tuinier’ weggeven. Doe je mee?

Minder werken, meer genieten

Begint het te kriebelen om je tuin zomerklaar te maken? Leuk! Maar dan is een beetje voorbereiding wel nodig. Laurence Machiels geeft alle basisinformatie aan beginnende tuiniers om meteen in de tuin aan de slag te gaan met maand na maand een heldere to-dolijst. Ook meer ervaren tuiniers vinden er tips en lifehacks om lastige klussen sneller en met minder moeite tot een goed einde te brengen. Zoals de simpele keukenvork. Weet jij waarvoor je die kan gebruiken? Met dit boek maak je van je tuin een plek waar je tuiniert voor je plezier, niet omdat het moet.

Iedereen tuinier

Vele mensen houden wel van een mooie tuin om lekker in te genieten, maar vinden het moeilijk om het onderhoud ervan te combineren met een gezin en een drukke baan. Laurence worstelt er zelf al jaren mee en schreef in haar boek haar meest succesvolle en praktische trucs om je tuin, groot of klein, in weinig tijd toch netjes te houden. Wij lichten al een tipje van de sluier op: zet meer planten, want hoe meer de grond bedekt is, hoe minder onkruid er kan groeien. Maai zelf het gras niet, maar opteer voor een robotmaaier. Zo spaar je gegarandeerd een of meerdere uren werk uit, én het is beter voor je gazon!

Iedereen moestuinier

Schrikt een moestuin je af wegens te veel werk? Begin klein met 1 of 2 vierkante meter. Vind je het na een jaar nog altijd leuk, dan kan je altijd uitbreiden. Zet je moestuin(bak) in het zicht en dan liefst dicht bij de keuken. Dan ben je sneller geneigd om er even langs te lopen. Kies groenten die je zelf lekker vindt, maar let erop dat je in je eerste moestuinjaar niet meer dan 5 tot 10 verschillende soorten neemt. En koop plantjes in plaats van alles zelf te willen zaaien, dat gaat veel sneller en hierdoor blijf je gemotiveerd.

Win!

Nieuwsgierig naar nog meer tuintips van Laurence Machiels? Vul dan snel onderstaand formulier in en maak kans op één van de drie exemplaren. De wedstrijd loopt t.e.m. 7 mei 2018. Veel succes!

Niet gewonnen? Niet erg: ‘Iedereen tuinier’ is nu ook verkrijgbaar in de boekhandel, in de meeste tuincentra en grootwarenhuizen. (‘Iedereen tuinier’, Laurence Machiels, Baeckens Books, 192 p.,  €19,95)

De wedstrijd is afgelopen. We wensen M. Van Raemdonck, A. Lambrecht en M-J. Verlinde veel lees- en tuinplezier!

nog meer: wooninspiratie