3x het boek ‘Wonderwalls’ van Katrien Vanderlinden: schrijf je in en win

Kleine kindjes worden groot en… willen hun eigen vrolijke plekje! Met het boek ‘Wonderwalls’ van Katrien Vanderlinden, een verzameling van 15 DIY-muurschilderingen, maak je de slaap- of speelkamer van je uk de leukste in het hele huis.

Kleurrijke stappenplannen

Wie de kinderkamer graag een originele make-over geeft, maar niet weet waar te beginnen, kan een beroep doen op Wonderwalls, het nieuwe boek van Katrien Vanderlinden. Zij laat je aan de hand van eenvoudige stappenplannen zien hoe je in een paar uur tijd een mini-jungle of een indrukwekkende sterrenhemel op de muren van je kids schildert. Katrien bedacht maar liefst vijftien toffe make-overs die haalbaar zijn voor iedereen. Je hoeft geen tekenheld te zijn én je hebt de materialen waarschijnlijk al in huis. Low effort, dus, maar met een maximaal resultaat. En wie weet: misschien willen die kleine kinderhandjes wel meehelpen!

Sneak peek

Nieuwsgierig geworden? Goed nieuws! We mogen één van de 15 toffe stappenplannen voor jou uit de doeken doen. ‘Into The Mountains’ is een kleurrijke muurschildering met minimale effort en maximaal effect. Je hebt er maar twee kleuren verf voor nodig en het is zo gepiept. Veel succes!

Benodigdheden (voor een muur van 2,5 meter breed en 2,3 meter hoog):

 • Schilderstape
 • Kleine kwast
 • Kleine verfrol
 • Goudkleurige verf
 • Lichtroze verf
 • Schaar
 • Een haardroger, om de lagen verf sneller te doen drogen. Meestal zijn twee lagen verf voldoende.

Zo maak je het:

 1. Plak de muur af tot aan de vloer met schilderstape. Plak ook de zijmuren af tot in de helft.
 2. Scheur stukken tape van de rol en maak een zigzaglijn. Zo maak je pieken en dalen. Laat de stukken tape elkaar voldoende overlappen.
 3. Trek de dalen een beetje los van de muur. Doordat de 2 stukken tape overlappen, krijg je een ruitvorm. Knip de losse eindjes langs de twee onderste zijden van de ruit af. Zo creëer je een mooie punt.
 4. Schilder de bergen roze en zorg dat de verf volledig droog is. Plak vervolgens de ‘sneeuwtoppen’ af op de gekende zigzagwijze. Dat doe je met twee of drie stukjes tape. Laat de stukken elkaar ook weer ruim overlappen.
 5. Trek de piekjes van de zigzaglijntjes die je net maakte een beetje los en knip mooi langs de ruit de losse eindjes weg.
 6. Schilder de toppen goud. Trek dan alle tape weg. Je bent klaar!

Schrijf je in en win!

Wil jij graag alle DIY’s uit ‘Wonderwalls‘ ontdekken? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van vtwonen en vul onderstaand formulier in om kans te maken op één van de drie exemplaren. Hier vind je het wedstrijdreglement. Winnaars ontvangen een persoonlijk bericht.

De wedstrijd is afgelopen. De winnaars zijn Kelly D.V., Rosa V.L. en Charlotte V.

Niet gewonnen? Niet erg. Je kan de ‘Wonderwalls’ ook online bestellen voor € 22,50.
Waag zeker ook je kans om het boek DIY Magic te winnen.

nog meer: wooninspiratie