Wieg aan bed vast

Heb je weleens gehoord van co-slapen? Je zet een wiegje met open zijkant tegen de zijkant van je eigen bed. Je baby heeft zijn eigen slaapplek maar dan op dezelfde hoogte dan zijn moeder. 

Wieg aan bed vast

Voordelen wieg aan bed vast

De eerste paar maanden is het voor jou en voor je kindje fijn om hem op je eigen slaapkamer te laten slapen. Je kunt een wiegje naast je bed zetten, maar je kunt ook kiezen voor een co-sleeper. Dit bed zet je tegen je eigen bed aan. De zijde die aan de kant van jouw bed zit, is open te klappen. Hierdoor staat het wiegje in directe verbinding met je eigen bed. Hier zitten een aantal voordelen aan:

  • Het is goed voor de binding en hechting, want jullie liggen heel dicht op elkaar en kunnen elkaar aanraken.
  • Het bevordert de borstvoeding, je hoeft ’s nachts het bed niet uit voor het voeden.
  • Het is lekker knus
  • En je kunt zo de hele dag naar je baby kijken, want de zijkant van de wieg is open.

De co-sleeper is geschikt totdat je kindje ouder wordt en zelf om kan draaien en beweeglijker wordt. Meer informatie over een co-sleeper vind je op Pacco.nl.

Waar koop je een co-sleeper

De co-sleeper op de afbeelding hiernaast is de Bednest co-sleeper. De zijkant van de co-sleeper kan half omlaag. Hierdoor kan hij niet naar jou toe schuiven, maar kunnen jullie elkaar wel zien. Andere co-sleepers vind je onder andere bij ZoomBee en bij Nature Babies.

Bron: Pacco

nog meer: wooninspiratie