Zo style je een wandrek

Groot of klein, breed of smal, staand of hangend: een wandrek is er in verschillende varianten. Heb je er een uitgekozen, dan kun je er eindeloos mee combineren. Het is dan ook het ultieme accessoire als je regelmatig wat anders wilt. Uiteraard kun je ook kiezen voor een tijdloze invulling van het wandrek, zodat het jaren kan blijven hangen. Wat je stijl ook is, hier zijn enkele tips om je wandrek te stylen!

Het loopt op wieltjes

Ideaal voor in de keuken, een verrijdbaar rek dat je gemakkelijk opzij zet wanneer je gaat dweilen. Je kunt hier natuurlijk pannen en servies in bewaren, maar je kunt ook kiezen voor kruiden, stapels met mooie handdoeken, haakjes op de hoek voor een keukenschort en opbergplaatsen voor je mooie broodplanken. Dit verrijdbare wandrek wordt ook wel een trolley genoemd en is tegenwoordig enorm populair. Logisch dus dat het assortiment keukentrolleys groot is. Bekijk hier alle keukentrolleys!

Een tijdschriftenrek als wandrek

Uiteraard is een tijdschriftenrek een uitstekend meubel om de mooiste tijdschriften uit te stallen, maar je kunt het rek ook stylen met andere voorwerpen. Mooie dienbladen, houten letters, ingelijste posters of oude borden uit het incomplete servies van oma, het kan allemaal. Tip! Zorg voor rust door te kiezen voor een neutraal kleurenpalet.

Een leunend wandrek als pronkrek

Heb jij een kunstschat of rariteitenkabinet dat je graag wil laten zien? Een leunend wandrek neemt weinig ruimte in en biedt toch verrassend veel plaats voor verzamelingen, souvenirs en hebbedingen. Wil je er een echte eyecatcher van maken? Vul het dan met planten of versier het rek met een slinger. Net zoals de trolley, heeft het leunend wandrek als grote voordeel dat je het woonaccessoire gemakkelijk kunt verplaatsen. Ben je het beu in de woonkamer, dan kan je het makkelijk op een andere plek zetten!

Wandrek van House Doctor, slinger van Delight Department, hanger van vtwonen, clips van Kikkerland, poster van Hkliving, handdoek van pt, kaarten van Wonen voor Jou, trolley van vtwonen, ladder van IB Laursen.

Bron: 1. vtwonen mei 2015 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg – 2. House Doctor – 3. vtwonen maart 2014 | Fotografie Tjitske van Leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: