Verkoopstyling: Een opgeruimd huis staat netjes

Een eettafel met stapels oude paperassen en een bos met bloemen die bijna vergaan, een onopgemaakt bed en kleding op de grond, een rommelige wastafel… het zal helemaal niemand aanspreken als het huis te koop staat. Een opgeruimd huis verkoopt beter. opgeruimd huis verkopenopgeruimd huis verkopen

Een opgeruimd huis verkopen

Rommel leidt enorm af van de sterke punten die elk huis heeft. Het is moeilijk voor kijkers om door die rommel heen je huis goed te bekijken en een positief beeld te vormen. Maar waarom moet je eigenlijk je huis opruimen en hoe doe je dat?

Opgeruimd staat niet alleen netjes, maar het heeft ook een ruimtelijk effect. De meeste kopers zijn op zoek naar meer ruimte, dus is het devies: opruimen, opruimen, opruimen. Het betekent niet dat je huis leeg en ongezellig wordt, het wordt alleen netter én ruimtelijker en daarmee aantrekkelijker voor potentiële kopers. Houd de tafel netjes: geen stapels oude paperassen, maar bijvoorbeeld wél een bos verse bloemen.

Tip: zorg ervoor dat potentiële kopers de ruimtes in je huis goed kunnen bekijken. Houd daarom het vloeroppervlak zoveel mogelijk vrij wanneer je gaat opruimen voor kijkers. Maak je bed op en laat geen kleding slingeren.

Tip: visitekaartjes, bonnen, post, sleutels, plakband, pennen, muntjes… iedereen heeft wel van die losse rommeltjes die zich ergens verzamelen. Het ziet er meteen een stuk netter en rustiger uit als je die spullen in een leuke doos, mand of bak stopt. Of wat dacht je van zo’n leuk mini ladenblok aan de wand? Hier lees je hoe je deze vakjeskast zelf kunt maken.

Tip: in de kinderkamer is er vaak een explosie van speelgoed. Zorg voor een grote kist of leuke bakken zodat je alles snel kunt opruimen. En vergeet de ruimte onder het bed niet, je kunt er veel spullen kwijt.

Bron: 1 vtwonen magalogue maart 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman – 2 vtwonen april 2013 | Fotografie Alexander van Berge | Styling Fietje Bruijn – 3 vtwonen juni 2010 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde | Ontwerp Jaak&Juul

nog meer: wooninspiratie