Waar laten we de hond?

Natuurlijk hoort de hond er helemaal bij, maar de meeste viervoeters vinden het ook prettig om een plekje voor zichzelf te hebben. Alleen waar? Vooral een bench is een enorm gevaarte in de woonkamer en ook een hondenmand wil je niet overal in huis. Van deze plekken begint iedereen in huis te kwispelen.

Hond in huis

Rustige plek

Een hond heeft in huis een eigen plekje nodig waar hij zich veilig voelt en tot rust kan komen. Dit betekent niet een plek afgezonderd van zijn baasjes – bijvoorbeeld op de gang – want honden zijn gezelschapsdieren en willen juist graag bij je in de buurt zijn. Maar omdat je misschien niet wilt dat de bench of hondenmand jouw halve woonkamer overneemt, is een hoekje of een nis ideaal. Zo voelt de hond zich geborgen en staat het voor de rest van de familie niet in de weg.

Kies verder niet voor een plek in de zon of dicht bij de verwarming. Probeer tocht ook te vermijden, evenals harde geluiden van televisie of boxen.

Hondproof wonen

Heb je er goed over nagedacht en ben je helemaal klaar voor de komst van een pup of oudere hond in huis? Dan is er nog iets dat je thuis misschien moet aanpassen of waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Een hond ligt namelijk niet alleen in een mand of bench, ze brengen ook aardig wat tijd op de vloer door. Een vloer die goed schoon te maken is, is een pre als je je interieur mooi wilt houden. Gladde vloeren, tegels en hardhouten vloer zijn prima. Vloerbedekking is een wat lastiger verhaal.

Hondenhuisje maken

Wanneer jouw trouwe viervoeter een eigen huis verdient, dan hebben we een mooi DIY-project voor je. Dit hondenhuis maak je van vurenhout en kun je daarna een lik verf geven in je favoriete kleur. Een fijn hondenkussen erin en de hond is je eeuwig dankbaar. Kijk hier voor het stappenplan voor het hondenhuisje.

nog meer: wooninspiratie