vtwonen ♥ Parijs: Maison&Objet

Tassen vol met camera’s, notitieboekjes en sneakers. Op naar Parijs! Niet (alleen) voor ‘pain au chocolat’ en de Eifeltoren. Maar om de 8 hallen van Maison&Objet, hét interieur en – lifestyle event, te bekijken. Een aantal vragen & antwoorden over dit woonwalhalla.


Pastoe Maison et Objet

Wat is Maison&Objet?

Net buiten Parijs vindt twee keer per jaar hét event voor interieur-liefhebbers plaats: Maison&Objet. Het event (dit jaar al 20 jaar oud) bestaat uit maar liefst 8 hallen met thema’s als ‘Eclectic’, ‘Cosy’ en ‘Beloved’. Mensen van over de hele wereld komen naar de ruim 3000 exposanten kijken. Naast exposities van merken en fabrikanten, kun je ook wooninspiratie opdoen door naar een lezing te gaan. Het event wordt dan ook niet voor niets beschreven als ‘één van de 3 belangrijkste Europese events voor interieurontwerp’. Conclusie: een echt woonwalhalla!

Lampen Maison et Objet

Baan Maison et Objet

Veel gezien?

Héél veel. Lopend langs extravagant ingerichte woonkamers en kleine, eclectische tafereeltjes zagen we ook veel van onze favoriete merken voorbij komen, zoals House Doctor, HKLiving, Lifestyle, HAY, Pastoe en Present Time. Daarnaast werden we verrast door kleine, nieuwe merken als Cinq Etoiles, Ana Deman en Baan. De honderden hangende bloemen van de ‘Floating Flower Garden’ door Teamlab zorgde voor een sensorische ervaring. Toen aan het einde van de dag de tas steeds zwaarder werd en de voeten pijnlijker, was er nog net genoeg tijd om de laatste hal te bezoeken. Gelukkig, want daar ontdekten we de mooie producten en patronen van Jurianne Matter en de illustraties van Michelle Carlslund.

Bamboe lamp Maison et Objet

Lifestyle Maison et Objet

Wat viel op?

Met al die inspirerende hoekjes en woonkamers zag je bijna door de bomen het bos niet meer. Maar: er viel ons natuurlijk wel het een en ander op. Zo zagen we veel (mos)groen, donkerblauw, koper en goud. Het mixen van kleuren, patronen en materialen is hét recept om een warm winters gevoel te creëren. Bamboe, hout, linnen en andere natuurlijke materialen zijn favoriet. Zowel uitbundig eclectische als verfijnde Scandinavische interieurs inspireerden ons. Ach, wie zegt dat je moet kiezen?

Nog een keer?

Jazeker! Als de plattegrond eenmaal ingestudeerd en de camera opgewarmd is, is het natuurlijk zonde om weg te gaan. We zijn nu al benieuwd waar de leukste merken over een half jaar mee komen, en welke nieuwkomers we tegen die tijd kunnen ontdekken. Paris is always a good idea!

nog meer: wooninspiratie