De leukste vrijmarkten op Koningsdag

27 april vieren wij Koningsdag. Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk – lekkere weer, de gezellige feesten en de lekkere hapjes en drankjes. Maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste voor je op een rij!oranje accessoires

vrijmarkten

Amsterdam vrijmarkten

Op 27 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6:00 uur ’s ochtends vol liggen met tweedehands accessoires. Ga je samen met de kinderen op stap? Ga dan naar het Vondelpark. Deze is speciaal bestemd voor de kinderen. Op de NSDM Vrijhaven is er in samenwerking met de IJ-hallen de hele dag een kindervrijmarkt georganiseerd. Hiernaast staan er nog velen andere leuke activiteiten op het programma. Bekijk de Facebook-pagina voor een overzicht.

Ga je liever zonder de kinderen op pad en vind je het centrum te druk? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger. Misschien slaag jij hier wel voor dat ene vintage item waar je al zo lang naar op zoek bent!

Utrecht vrijmarkten

Ook in Utrecht wordt er flink gefeest. Naast alle evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur. Wandel langs de grachten en verdwaal tussen alle leuke tweedehandsspullen. Lees hier meer over op de website van de gemeente.

Eindhoven vrijmarkten

Wat verder naar het zuiden vind je waarschijnlijk de grootste vrijmarkt in Eindhoven. De PSVlaan (voorheen Mathildelaan) naast het Philips Stadion is de locatie voor de Oranjemarkt. Deze vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.

Leiden vrijmarkten

In Leiden vind er elk jaar een kinderrommelmarkt plaats in de omgeving Hooglandse Kerkgracht en –plein, Papengracht en Breestraat. Bij de Nieuwe Rijn, Botermarkt en het Gangetje moet je zijn om de mooiste antieke en zeldzame voorwerpen te vinden. Is dit alles niet genoeg voor de kids? Dan is er op de Beestenmarkt een kleine kermis waar ze zich nog kunnen vermaken.

Veel plezier op de verjaardag van Willem-Alexander!

Bron beeld: 1 vtwonen – 2 nu.nl

Op zoek naar nog meer inspiratie en handige tips? Schrijf je hier dan zeker in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie