Deze voorjaarsactiviteiten zorgen voor een instant lentegevoel

Koning winter is eindelijk het land uit. Hoog tijd dus om wat meer buiten te komen en enkele groene uitstapjes te plannen in het voorjaar. Leer deze maand nog hoe je planten moet verzorgen of ga wandelen in een sprookjesachtig bos. En zeg nu zelf: al die leuke voorjaarsuitstappen, die zorgen toch voor een heerlijk lentegevoel?

Workshops voor kamerplanten

Heb je net een nieuwe plant gekocht, maar weet je echt niet hoe je hem het best verzorgt? Neem je plant gewoon mee naar deze twee workshops in Gent op 31 maart en 26 april. Je krijgt ook nog een algemene inleiding over de verzorging van kamerplanten, je komt heel wat te weten over jouw plant en daarna is het helemaal aan jou! Op 31 maart is er ook een eenmalige stekkenruil in Nest, Gent. Breng dus zeker enkele stekken mee en ruil deze met elkaar of met de stekken van Nest. Droom jij ook al van je eigen urban jungle?

Na deze workshops weet je al heel wat meer over planten en heb je misschien al enkele nieuwe planten of stekken in huis. Een zelfmaker rond planten is dus ideaal om je collectie uit te breiden. Met deze workshop in Leuven op 12 mei creëer je een eigen afgesloten plantenwereld in een glazen pot. Je kiest zelf de materialen en planten waarmee je werkt. Achteraf is er weinig onderhoud nodig dankzij de levensvoedende kringloop die in de glazen pot ontstaat.

Prachtige, blauwe hyacinten in het Hallerbos

Vanaf half april is het weer zover, dan staan de wilde boshyacinten in bloei. In het Hallerbos groeien immens veel boshyacinten en deze kleuren het hele bos blauw. Ga wandelen in dit sprookjesachtige landschap en geniet van al dat moois.

Rondleiding in de Plantentuin van Universiteit Gent

Heb je altijd al wat meer willen weten over verschillende plantensoorten? Bezoek dan eens de Plantentuin van de Universiteit Gent. Hier vind je meer dan tienduizend plantensoorten en tijdens deze rondleiding kom je er heel wat over te weten. Wandel samen met de directeur van de Plantentuin door diverse afdelingen, zowel binnen als buiten, en ontdek wat er zich allemaal achter de schermen van de plantentuin afspeelt. Je kan de rondleiding volgen op 14 en 29 april en op 19 mei.

Radio 2 Tuindag

Krijg een instant zomergevoel met de Radio 2 Tuindag! Op 1 mei kan je weer genieten van deze jaarlijkse tuindag in het park van Bokrijk. De meer dan 200 standhouders zorgen met hun waaier aan bloemen en planten voor een opvallend kleurpalet en laten je genieten van de zoete geur van verschillende bloemen.

Plantentuin Meise

Wist je dat de plantentuin van Meise een van de grootste botanische plantentuinen ter wereld is? En dat het domein van 92 hectare groot meer dan 18.000 soorten levende planten bevat én zelfs enkele zeldzame soorten? Elke eerste zondag van de maand zijn er ook begeleide wandelingen, wandel dit voorjaar tussen de lentebloeiers in april of geniet van de kleuren van mei. Naast gezellige wandelingen kan je hier ook terecht in de tuinwinkel en zelfs eten met zicht op de prachtige tuin.

Groene hotspots

Ook leuk is een bezoekje brengen aan deze groene hotspots. Zo dineer je bij Roest in Antwerpen in een gezellig botanisch interieur. Het interieur is er warm, gezellig en het hangt er vol met planten. Ook bij  SANBA in Antwerpen en STEK in Gent ontbijt en lunch je tussen de planten. Bij Hart en Ziel in Borgerhout vind je de leukste planten én zelfs juwelen waarin plantjes verwerkt zitten. The Plant Corner in Antwerpen heeft naast kamerplanten ook veel airplants. Ideaal voor de plantenliefhebbers zonder groene vingers.

Haal meer groen in huis

Groen in je huis halen is heel makkelijk. Je plaatst enkele planten in je interieur of je hangt leuke botanische prints omhoog. Je kan ook kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten of milieubewuste spulletjes. Zo maak je niet alleen je huis, maar ook de wereld een beetje groener.

Poster van Minimalistic Wall Art, handzeep van Meraki, mok van Bloomingville, voorraadpot van Zuperzozial, Urban Bottle drinkfles van 24Bottles, print in frame van Graham & Brown, behang van KEK Amsterdam, boek Wonder Plants van Centraal Boekhuis, bodylotion van Meraki, vaas van Serax, kussen van De Kussenfabriek.

nog meer: wooninspiratie