Voor aan de muur: industriële lampen

Wij zijn fan van de industriële woonstijl! Super stoere materialen en kleuren zijn de basis voor een industriële loftlook. Een grote robuuste tafel, een zetel met linnenlook en de muur geverfd in een mooie legerkleur. Accessoires zijn de finishing touch. Met stoere, industriële lampjes aan de muur combineer je ‘decoratief’ met ‘praktisch’.

De leukste wandlampen

Verlichting in je huis is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je ’s avonds nog iets kunt zien, logisch. Maar het zijn ook echte sfeermakers. Lampen zijn er in allerlei soorten en maten. Om op te hangen of neer te zetten. Heb je ergens een kale muur en kun je wel een lichtje gebruiken? Zoek dan een echte eyecatcher van een wandlamp uit. Wij maakten hieronder alvast een selectie van de leukste wandlampen.

Win ruimte met een wandlamp

Vloerruimte komen we altijd te kort. Een zetel, kast, salontafel en bijzetters nemen veel meer ruimte in dan je in eerste instantie denkt. Van muren hebben we gelukkig meer! Een wandlamp is daarom een hele goede vervanger voor een staanlamp. Er wordt vaak gedacht dat wandlampen minder licht geven en dat het meer sfeerverlichting is. Maar dat is geheel afhankelijk van de sterkte van het peertje dat je erin doet.

Industriële lampen kun je vaak draaien, buigen of knikken. Hierdoor bepaal je zelf waar je de lichtbron op richt. Door de lamp op een brede muur te richten, wordt je woonkamer goed verlicht.

Ga voor industriëel

Een industriële woonstijl kenmerkt zicht door ruige materialen zoals staal en hout. Eenvoud is alles bij deze stijl. Geen overdadige felle kleuren en tierelantijntjes, maar rust en een beetje stoer. Maar wat is nu precies een industriële lamp? Daar is niet één type onder te hangen. Het is de sfeer die de lamp uitstraalt en het materiaal waarvan de lamp is gemaakt. Bijvoorbeeld een lamp van vernikkeld ijzer of chroom.

Een echte industriële blikvanger zijn de lampen van Casa Vivante. Het merk maakt vaak gebruik van donkergrijs metaal, wat gemakkelijk te combineren is met iedere andere kleur in je huis.

Gecombineerd met hout

Een houten lamp in jouw industriële huis? Jazeker! En dan het liefst van oud hout óf onbewerkte houtsoorten zoals mdf of plywood. De Led it Be lamp van Zuiver is gemaakt van onbewerkt hout en is uitrekbaar tot een lengte van 1.31m. Hang hem aan de muur bij de zithoek. Wanneer je wil lezen en een extra lampje nodig hebt, rek je hem zo uit tot boven de zetel.

Onze favoriete industriële lampen

Wandlamp van Dutchbone, Priddy wandlamp van Eglo, wandlamp van Serax, London wandlamp van It’s about RoMi, wandlamp van Rivièra Maison, Led it Be wandlamp van Zuiver, wandlamp van Lucide, wandlamp van Dutchbone, Honore wandlamp van Lucide, wandlamp van Le Studio.

nog meer: