Volg deze 9 stappen om het ultieme droombed te creeëren

Met een beetje geluk breng je er zo’n acht uur per dag door. Een goede nachtrust – en dus een goed bed – is essentieel wanneer je overdag een beetje wil functioneren. Hoeveel uur je slaapt, heb je helaas niet altijd in de hand, in wat voor bed je slaapt, gelukkig wel.

Heiligdom

Hoewel we er heel wat van onze tijd in spenderen, krijgt het bed nog steeds te weinig aandacht. Veel mensen investeren in een goede matras, maar daar houdt het dan vaak wel op. Onder het motto ‘je ogen zijn toch dicht’, wordt er verder niet zoveel aandacht besteed aan de slaapkamer. En da’s zonde. Betrek de slaapkamer bij de rest van het huis en maak van het bed je heiligdom waar je piekergedachtes loslaat voordat je hoofd het kussen raakt en waar je ’s ochtends uitgeslapen wakker wordt. Deze 9 stappen helpen daarbij.

1. Ga voor kwaliteit

Wanneer het op bedlinnen aan komt, is het oké om een beetje een snob te zijn. De zachtste dekbedovertrekken zijn niet alleen een kwestie van een hoge thread count. Ga op zoek naar 100% biologische stoffen of Egyptisch katoen uit de beste kwaliteit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Practically our ideal bedroom. ☁️ design: @leannefordinteriors; styling: @bradytolbert; photo: @tessaneustadt via @bradytolbert

Een bericht gedeeld door MyDomaine (@mydomaine) op

2. Instoppen

Weet je wat niét knus is? Koude voeten. Om van je bed een warme cocon te maken, stop je de lakens aan het voeteneind en de zijkanten in.

3. Dekens

Een droombed kan nooit een droombed zijn zonder lekkere dekens. Alsof je jezelf in een wolk wikkelt.

4. Laat iets imperfect

Er heerst een dunne lijn tussen een perfect – en een steriel bed. Uiteindelijk wil je dat een bed uitnodigt om erin te klimmen, niet om vanaf te blijven. De makkelijkste manier om dat te voorkomen, is één ding licht rommelig te laten. Dat bereik je met bijvoorbeeld een nonchalant gedrapeerde sprei.

5. Een trui voor je bed

Over spreien gesproken: wat is er fijner dan een trui in bed-formaat? Leg een levensgrote gebreide sprei over het voeteneind. Knusser wordt het niet.

6. Werk in laagjes

Het adagium dat je je bij kou moet kleden in laagjes geldt ook voor het bedlinnen. Laagjes geven zowel visueel als fysiek warmte. Een licht dekenktje, een dikke sprei, een lekker dekbed en je hebt opties te over als je ’s nachts ook altijd schommelt tussen warm-koud-warm-koud.

Dit bericht bekijken op Instagram

DUNE collection will be online tomorrow 8am AEST✌?????

Een bericht gedeeld door HELLO TRADER (@hellotrader) op

7. Royale kussens

Qua kussens geldt: meer is meer. Voor een bed dat er lekker en toch geraffineerd uitziet, is van voor naar achteren werken de truc. Plaats twee grote kussens tegen het hoofdeind en leg twee kleinere kussens daarvoor. Maak het eventueel af met een rond sierkussen. Gewoon, omdat het er gezellig uit ziet.

8. De matrastopper

Een matras-topper klinkt allesbehalve spannend tot je het verschil ervaart. Zeker als je er een van fluffy schapendons hebt is de kans groot dat je ’s ochtends al niet kan wachten tot je weer onder de wol mag.

9. Daar zit een luchtje aan

Of het nou je favoriete wasmiddel of een geurkaars op het nachtkastje is: een geur die je associeert met de rust en harmonie van je slaapkamer brengt een gestreste geest meteen tot rust.

nog meer: wooninspiratie