Italiaans Industrieel: terrazzo is een blijver

Marmer is uit, terrazzo is in. Akkoord, dat is een beetje kort door de bocht, maar het klopt wél dat het materiaal aan een heuse opmars bezig is. Van meubels tot vloeren en werkbladen uit terrazzo, het kan en mag allemaal. Bovendien heb je de keuze uit een heel uitgebreid kleurpalet. Ga jij voor traditioneel wit of mag het toch roze zijn?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by آلاء | Alaa (@alaa_balkhy) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BuildHer Collective (@buildhercollective) on

Springt meteen in het oog

Meubels, servies, vloeren… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in een terrazzo-variant. De techniek is al eeuwenoud maar oogt heel alledaags. Dat het een uitstekende kwaliteit heeft én te verkrijgen is in verschillende kleuren, maakt het tot een erg geliefd materiaal bij heel wat interieurliefhebbers.

Of je ’t nu laat terugkomen in je vloer of in je servies, met terrazzo maak je meteen een statement. Een gespikkelde vloer kan je al snel een druk gevoel geven, zeker als je ’m in een opvallende kleur kiest. Daar hoeven dan geen felgekleurde muren meer bij. Ga eerder voor muren in één kleur en hou je meubels wat neutraler.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marlowe.Interiors (@marlowe.interiors) on

Opwarmen met diepe tinten

Onze unieke terrazzovloer is temperatuurgevoelig. In de zomer houdt het de warmte goed vast, maar in de winter voelt het al snel koud aan. Op je blote voeten lopen, is dus geen aanrader. Mis je dan het warme gevoel in huis niet? Niet als je je huis inricht met wat warmere elementen. Verwerk aardetinten, wol en leer in je interieur en je brengt de warmte zo naar binnen. Of kies een grote mat in een neutrale kleur en plaats die in je woonkamer. Zo vergeet je meteen die koude voeten!

nog meer: wooninspiratie