Een vloer gemaakt van natuurlijke ingrediënten

Duurzaam wonen gaat verder dan water- en energiebesparing. Daar weet Marmoleum fabrikant Forbo alles van. Marmoleum Modular by vtwonen is één van de meest milieuvriendelijke vloerencollecties die er bestaat. Hoe dat precies zit? Wij vertellen het je graag. (promotie)Marmoleum vloer Forbo

Een biobased vloer, wat is dat?

Marmoleum is van biologische herkomst. Dit wordt ook wel biobased genoemd, wat inhoudt dat de gebruikte ingrediënten gebaseerd zijn op groene, hernieuwbare grondstoffen. Fossiele grondstoffen zoals aardolie worden niet of zo min mogelijk gebruikt. Wat dan wel? Hars, houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 72% hernieuwbaar en bijna 43% gerecycled. Dankzij de natuurlijke materialen is de vloer biologisch afbreekbaar.

Superfood

Het basisbestanddeel van Marmoleum is verantwoord geteelde lijnzaad(olie). Dit kleine superfoodzaadje wordt vaak in gezonde voedingsmiddelen gebruikt. Van muesli tot brood en zelfs in koekjes. Maar ook in deze milieuvriendelijke – niet eetbare – vloer.

Forbo vloer in slaapkamer

Oer-Hollands

Wist je dat Marmoleum, de merknaam van het product linoleum, een oer-Hollands product is? Zowel het ontwerpproces als de productie vindt plaats in het Noord-Hollandse Assendelft, waar de grootste linoleumfabriek ter wereld staat. Al 113 jaar worden hier duurzame vloeren gemaakt. Volgens diverse Life Cycle Assesments, is het één van de duurzaamste vloerbedekkingen ter wereld.

Forbo vloer beige

Waarom Marmoleum?

Wil je een eerlijke, natuurlijke en duurzame vloer die er ook nog eens mooi uitziet? Dan is Marmoleum een goede keuze. De vloer past in elke woonstijl en combineert prachtig met andere natuurlijke materialen zoals linnen, hout en wol. Daarnaast is Marmoleum geluiddempend, zeer geschikt voor vloerverwarming en kan het materiaal tegen een stootje.

Marmoleum Modular by vtwonen

De Marmoleum Modular by vtwonen collectie bestaat uit drie dessins: Lines, Shades en Marble. Deze zijn verkrijgbaar in zeventien kleuren. Shades en Marble zijn er in twee formaten: tegels van 50×50 cm en van 25×50 cm. Lines is beschikbaar in formaatstroken van 25×100 cm. Met de stroken van 25x100cm, is een XL tegel gerealiseerd van 100×100 cm. De tegels en stroken zijn in verschillende verbanden te leggen, zoals blokpatroon, visgraat en kwartsteensverband.

Bron: in samenwerking met Forbo.

nog meer: wooninspiratie