De mooiste vloerkleden voor het voorjaar

Vloerkleden zijn echte sfeermakers. Ze fleuren een kale kamer op en mogen daarom eigenlijk niet ontbreken in huis. Maar denk je dat een tapijt er alleen is om in de koude wintermaanden je voeten op te warmen? Zeker niet! Wij laten de leukste vloerkleden voor het voorjaar zien.
pastel-vloerkleed-woonkamer
eettafel
naturel-gehaakt-woonkamer

Licht en luchtig

Kies eens voor een dunner vloerkleed om in je voorjaarshuis te leggen. Met een kleed van katoen of linnen maak je van je interieur een licht en luchtig geheel. Perfect voor een romantisch of neutraal huis. En of je nu kiest voor grijstinten, pastelkleuren of juist voor een tapijt met print: alles kan én mag in het voorjaar!

Heerlijk natuurlijk

Het voorjaar in huis halen? Dat doe je met een vloerkleed van jute of zeegras. Dit stoere materiaal gecombineerd met groen-, blauw-, en natureltinten maakt je huis in één klap klaar voor het voorjaar. Vloerkleden als deze staan daarom fantastisch in een botanisch interieur, maar ook in een Scandinavisch huis komen ze goed tot hun recht.

Prachtig rond

Doe eens gek en kies voor rond! Als je veel rechte lijnen in huis hebt geef je met een rond tapijt op de vloer je interieur snel een speelse twist. Ideaal voor een gezellig voorjaarshuis. Ronde vloerkleden heb je in allerlei verschillende soorten. Van wol tot jute, en van katoen tot gehaakt. Ze passen bij bijna elke woonstijl.

Vloerkleden voor het voorjaar:

vloerkleden-kleur-voorjaar-shopping

Bron: 1. vtwonen maart 2015 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman  – 2. vtwonen 02 2016 | Fotografie Dennis Brandsma, Tjitske van Leeuwen | Styling Fietje Bruijn, Marianne Luning – 3. vtwonen april 2014 | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Marianne Luning

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie