Geef je huis karakter met vintage kasten

Vraag je je weleens af waar je al je spullen in huis moet laten? Plafondhoge kasten zijn praktisch, maar vaak niet zo mooi. Kies daarom voor afwisseling van vintage en nieuwe kasten. Want met vintage krijgt je huis meteen karakter.

Vintage secretaire van palisander Vintage kasten

Vintage secretaire

Gesloten neemt een secretaire niet veel plek in, maar je kunt er wel veel in kwijt. Niet alleen in de vakken achter de klep, maar ook in de vakken eronder. Uitgeklapt een goede werkplek, ingeklapt een kastje met mooie accessoires. Zo krijg je een rustiger beeld in je interieur en zijn de spullen die je liever niet ziet, mooi opgeborgen. In het februarinummer van 101 Woonideeën kun je laten inspireren door verrassende, vintage kasten.

Waar koop je vintage kasten?

Met een beetje geluk scoor je vintage meubels via Marktplaats of rommelmarkt of kringloop, maar er zijn ook genoeg adressen die voor jou al een voorselectie hebben gemaakt. Zoals de webshop Vintage Revival. Vintage wordt het helemaal in 2012, volgens Laura Menger, eigenaresse van Vintage Revival. Deze webshop heeft bijna elke week wel een nieuw aanbod in vintage meubels, verlichting en accessoires van grote en kleine merken. Denk aan A.A. Patijn wandkasten, Brabantia ontbijtkoekblikken en broodtrommels en poefjes van skai. Je vindt dit alles op www.vintagerevival.nl, maar je kunt ook een afspraak maken om de meubels te bekijken in een loods aan de rand van Utrecht.

nog meer: wooninspiratie