Zo haal je de lente in huis

Vogels beginnen te fluiten en bloemen staan weer volop in bloei. Hoog tijd om de lente in huis te halen! Wij geven een paar ideeën voor een licht en fris voorjaarshuis.

vtwonen 08-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans, styling Danielle Verheul

Voorjaarsschoonmaak

Een fris lentehuis begint met een leeg canvas. Geef je huis dus gerust een grote voorjaarsschoonmaak. Stop alle dikke wollen plaids en kussens in de kast en vervang ze door lichtgekleurde exemplaren van katoen of viscose.

Lentelook

Planten en bloemen staan buiten volop in bloei, maar je kunt ze ook naar binnen halen. Narcissen, magnolia’s en pioenrozen hebben de ultieme lentelook. Of kies voor bloembollen, die leuk ogen in een glazen potje. Op deze manier haal je een stukje buiten naar binnen.

vtwonen 07-2015 | Fotografie Barbara Kieboom, styling Fietje Bruijn
vtwonen 03-2015 | Fotografie Jeroen vd Spek, styling Cleo Scheulderman

Kleur je huis

Breng kleur in huis. Bijvoorbeeld door een wandje te verven of een wollen plaid te vervangen door een exemplaar in een vrolijke kleur. Ook mag het vloerkleed in de lente vervangen worden door een ander opvallend item. Heb je zin om een nieuw item in huis te halen? Denk dan eens aan een poef in een mooie lichte lentekleur zoals geel of roze.

Vrolijke wand

Het opnieuw stylen van je posters en foto’s aan de wand is een kleine verandering met een groots effect om je huis op te vrolijken. Vervang alle donkere posters voor vrolijke prints of je favoriete vakantiefoto’s. Je kunt ook op zoek gaan naar mooie prints op Pinterest en deze laten afdrukken.

Bloemengeur

Niets zo fijn als een heerlijke frisse lentegeur. Deze geuren kun je ook in huis halen met geurkaarsen, geurstokjes of sprays. Voor het ultieme lentegevoel kies je een bloemengeur, de geur van duingras of de geur van vers gewassen katoen. Geuren zijn natuurlijk erg persoonlijk, dus ruik vooral goed voordat je koopt. De opties zijn eindeloos en de perfecte geur maakt jouw lentehuis helemaal af.

nog meer: wooninspiratie