Viervoudig Vakmanschap op de Biënnale 2018 in Kortrijk

Gisteren ging de 26ste editie van de Biënnale Interieur van start. Deze interieurbeurs vindt om de 2 jaar plaats in Kortrijk en is the place to be als je van design houdt. Ook dit jaar stonden weer verschillende internationale designers met innovatieve ontwerpen in de spotlights. Wij gingen al eens een kijkje nemen en waren vooral onder de indruk van al dat aanwezige vakmanschap. Hieronder maken we jullie warm voor onze vier favorieten.

Atelier Vierkant/ Clay Heritage

Omdat we in een stressvolle tijd leven, keren we meer en meer terug naar onze roots. We zoeken terug een connectie met de natuur en dat weerspiegelt zich in design. Neem nu bijvoorbeeld de collectie bloempotten van het Belgische merk Atelier Vierkant. Zij maken gebruik van Duitse robuuste klei en creëren hiermee organische creaties. Dankzij het kleurgebruik van de collectie ‘Clay Heritage’ waan je je op vakantie. Een aanrader dus om je interieur of tuin een zuiders gevoel te geven.

Cc-tapis

Cc-tapis maakt kwalitatieve tapijten die een échte eyecatcher zijn in je interieur. Alle tapijten werden ontworpen door bekende designers en worden handgeknoopt of handgeweven in Nepal volgens de traditionele methoden. De tapijten zijn een reflectie van het respect voor de cultuur en voor de natuurlijke materialen. Ze hebben een uitgesproken vormgeving en kleurenspel. Ideaal dus als je een statement wil maken in je woning.

Ariake

Minimalisme en vakmanschap gaan hand in hand bij Japans design. En dat is zeker zo bij de collecties van het Japanse merk Ariake. De stoelen, tafels en kastjes werden gedetailleerd geproduceerd en voegen een warm karakter toe te voegen aan je uitgepuurd interieur. Ariake staat trouwens voor ‘dageraad’ en verwijst naar een nieuwe start voor de 2 Japanse bedrijven die samen het merk hebben opgestart.

Joias

Combineer Braziliaans vakmanschap met drie Belgische ontwerpers en je krijgt een prachtige collectie als resultaat. Curator Elien Haentjens ging op zoek naar een manier om de dialoog tussen verschillende culturen en tradities te tonen. Ze kwam uit bij een speelse collectie waarbij een traditionele ambacht perfect gecombineerd wordt met hedendaags design. En laat ons eerlijk zijn: zo’n lamp uit geweven palmbladeren wil toch iedereen in huis halen? Meer info kan je hier vinden.

Wil je meer weten over Interieur Kortrijk? Bezoek dan: interieur.be

Beeld onderaan: Joias | Tekst: Anne-Catherine Gerets en Jolien Busselot

nog meer: wooninspiratie