Hoe pas je een materialenmix toe in je interieur?

Promotie

Door het mixen van verschillende materialen geef je je huis een persoonlijk tintje. Want juist door het contrast komen materialen goed tot hun recht: hout wordt zacht en natuurlijk in combinatie met ‘hard’ ijzer of glas. Maar hoe pas je die materialenmix toe in je interieur?

verschillende materialen

Radiatorbekleding

Een mooie en subtiele manier om te mixen met materialen is het gebruik van houten radiatorbekleding met panelen van aluminium, zoals radiatorbekleding Forenza. Er zijn vier verschillende aluminium decoren verkrijgbaar: Inca (strak), Klaver (landelijk), Klaver klein, (fijne structuur)en Maze (strak en geometrisch). Deze panelen zijn ook toe te passen in de Ancona radiatorbekleding. Met losse panelen kun je er zelf ook een ruimteverdeler of kamerscherm maken.

Nog strakker is radiatorbekleding van glas. Radiatorbekleding Brighton heeft matglazen panelen die uit drie delen bestaan. Je interieur krijgt een extra glans van het glas.

Panelen

Een ruimte met veel warme materialen geef je een mooi, koeler accent door het plaatsen van mdf-panelen voor wand of plafond. Deze panelen zijn ook in een aluminium en een hoogglans witte versie verkrijgbaar. Er zijn ook bijpassende plinten en vouwhoeken verkrijgbaar, zodat je alles in één sfeer kunt afwerken. Je bevestigt de panelen met profixi rails en clips en –mits goed geventileerd- kunnen ze zelfs in vochtige ruimtes worden toegepast.

Trap

Heb je een houten trap in huis? Een aluminium, rvs-look of hoogglans witte trapleuning vormt een mooi contrast bij houten traptreden en stootborden. Bijvoorbeeld trapleuning grenen is afgewerkt met een rvs-look eindkap en ook de hardhouten versie heeft metalen accenten.

Deurklinken

Ook met deurklinken kun je goed het verschil maken. Door een geborsteld rvs of een chromen klink te kiezen, ontstaat een mooi accent met het gelakte hout van je deuren.  Bijvoorbeeld de Brielle, Haarlem, of Alkmaar.

Verschillende materialen

Wil je een optimale materialenmix toepassen in je huis? Werk dan zeker ook met textiel: een hoogpolig vloerkleed, gordijnen tot aan de grond, plaids en een paar lekkere plofkussens.

nog meer: wooninspiratie