Verf de keuken!

In een huurwoning zitten vaak een fornuis, wat kastjes en een koelkast. Een standaard keuken waar je het maar mee moet doen. Hiervan je ideale keuken maken lijkt lastig. Het keukenblad en de kleur van de keukenkastjes zijn het nét niet helemaal. In dit geval kun je efficiënt gebruik maken van de tegels en de muren. Verf de keuken!

verf de keuken

Verf de keuken

Met tegelverf geef je in een handomdraai je eigen stijl aan een keuken. Verf de tegels in elke gewenste kleur of breng kleuraccenten aan door alleen een paar tegels te verven. Kies een kleur die bij de rest van je interieur past. Ga bijvoorbeeld voor een geel palet bij een landelijke keuken of juist voor fel rood in de moderne keuken.

Mediterrane sferen

Laat je gasten direct op hun gemak voelen in de keuken en verf de muren in Grieks blauw, Toscaans rood of mosterdgeel. Zo ontstaat een warme, mediterrane sfeer die meteen een welkom gevoel uitstraalt. Bovendien zijn Spanje, Italië en Griekenland landen die worden geassocieerd met hun specialiteiten uit de keuken. Wie weet wekt dit nieuwe culinaire hoogstandjes op.

Ideeën voor de keukenkastjes

De juiste kleuren voor een keuken kun je afstemmen op de keukenkastjes. Zijn ze wit? Dan zijn je mogelijkheden eindeloos. Wit is namelijk een prima kleur als basis. Met een open keuken kun je de kleuren van de woonkamer doorvoeren. Zo vormen woonkamer en keuken een samenhangend geheel. Het creëert eenheid en dus rust.

Creatief met krijtverf

Zijn je keukenkastjes geverfd in de meest onmogelijke kleuren? Probeer ze dan eens over te schilderen met krijtverf. Krijtverf is niet meer alleen in standaard zwart verkrijgbaar, je kunt het nu in bijna alle kleuren laten mengen. Voortaan kun je direct je boodschappenlijst op je kast schrijven!

Plakfolie

In sommige gevallen zijn de kastjes moeilijk te beschilderen door de grondlaag. Een goede oplossing is dan om folie te gebruiken. Deze folie is te verkrijgen in verschillende kleuren en dessins. Bovendien kun je ze er zo weer afhalen wanneer het weer tijd is voor iets anders.

Bron: onbekend

nog meer: wooninspiratie