Stylen met spiegels

De spiegel, het is een trouwe huisgenoot. Niet altijd even opvallend, maar vaak wel aanwezig in ieder huis én onmisbaar vanwege zijn functionele dienstplicht. Hangt de spiegel bij jou in de hal of badkamer? Daar gaan we verandering in brengen, want met deze fijne stylingideeën met spiegels wordt duidelijk dat hij een veel prominenter plekje in huis verdient!spiegel ideeën wand

De ruimte in

Zou je het toe durven geven als je wel eens tegen een spiegel aan bent gelopen? Dat is niet onlogisch, want door een grote spiegel kan de ruimte optisch twee keer zo groot aanvoelen. Of je nu klein of groot woont, meer ruimte is altijd welkom. Toch? En spelen met spiegels is misschien wel de makkelijkste manier om optisch meer ruimte te creëren. Plaats kleine spiegels als een lambrisering op de muur. In een hoek, dan is het effect nog grootser!

spiegel ideeën rond

Verzamelen maar

Herhaling is de kracht van de boodschap. Dat geldt ook voor spiegels! Onze boodschap? Verzamelen maar.  Een ronde variant leent zich perfect voor het creëren van een speels effect in iedere ruimte. Vierkante of rechthoekige vormen geven een ruimtelijk effect. Een verzameling spiegels is wat ons betreft de winnaar. Rond met vierkant, groot met klein; spelen maar. Wil je ze niet ophangen? Op de grond neerzetten kan natuurlijk ook. In de tuin bijvoorbeeld! Plaats je favoriete plant ervoor en voilà hij staat volledig in de kijker.

spiegel ideeën badkamer

Spiegel schatzoeken

We love vintage spiegels. Kringloopwinkels liggen er vol mee, dus ga schatzoeken! Het strakke van een badkamer zwak je iets af door te kiezen voor levendige vormen. Barok, klassiek en modern mag je dus gewoon combineren. Een donkere ruimte belicht je extra door spiegels toe te voegen. Deze verspreiden het licht als je hem op een muur plaatst waar het daglicht op valt. En heb je nu een hele heldere en lichte ruimte? Probeer dan een bronskleurige variant. Deze is helemaal eigentijds en geeft de badkamer een warme sfeer.

DIY spiegelideeën

Een spiegel is echt een item voor iedereen. Wil je een uniek exemplaar? Die maak je gewoon zelf. Blogger Aurélie Van Houte van lovelifelovefashion.be ontwierp er een voor op het toilet. Een ruimte waar je niet per se veel tijd in besteed. Maar waarom zou je de kans laten liggen om deze ruimte inspirerend te maken? Zo doe je het zelf!

Handig en gezellig, een spiegel van kurk. Een lief briefje of een afspraak die je niet mag vergeten prik je op de rand van kurk. Want voor de spiegel staan we ’s ochtends toch allemaal. Met deze DIY maak je het momentje van de dag extra bijzonder.

Spiegel shoppen

Spiegel ideeën
Metalen spiegel van LaForma, rechthoekige spiegel van House Doctor, bronskleurige spiegel van Zuiver, houten spiegel met vak van Zuiver, spiegel met blokjes van Nordal, gouden spiegel met vak van Nordal, spiegel met haak van House Doctor, 6 hoekige spiegel van Madam Stoltz, spiegel met zilvere rand van Lene Bjerre, dubbele spiegel van BePureHome.

nog meer: wooninspiratie