Studio POPPY: Muurdecoraties van behang

Geen banen behang, maar behangfiguren! Studio POPPY maakt de mooiste muurdecoraties van behang. De ontwerpen zijn er in drie genres: kind, beest en boom. Kies zelf je favoriete figuur en behangpatroon. Met deze behangfiguren maak je van elke kinderkamer een plaatje!

Behangfiguren van Studio Poppy Behangfiguur van Studio POPPY Behangfiguur van Studio Poppy Behangboom van Studio POPPY Behangdieren Bremer Stadsmuzikanten

Wij vielen als een blok voor de vrolijk gekleurde muurdecoraties van Studio POPPY. Tijd voor een aantal vragen aan eigenaresse Nicoline.

Wie is het gezicht achter Studio POPPY?
Mijn naam is Nicoline Boomsma en ik woon met heel veel plezier in het centrum van Amsterdam met man en twee dochtertjes. Ik heb in de jaren ’90 gestudeerd aan de Kunstacademie Minerva, maar ben hierna in het bedrijfsleven terecht gekomen. Na de komst van mijn dochtertjes Nynke (2) en Maartje (1) ben ik aan de keukentafel aan de slag gegaan met mooie resten behang om een unieke kamer voor hen te creëren. De kamertjes zijn prachtig geworden, maar ik had nog veel meer ideeën. Met mijn Kunstacademie in mijn achterhoofd besloot ik dat anderen ook moesten kunnen profiteren van de mooie behangfiguren en besloot Studio POPPY op te richten medio 2012. Juist… daar aan die keukentafel!

Wat maakt Studio POPPY zo uniek?
Behangfiguren, behangdieren en behangbomen zie je terug op meerdere websites. Studio POPPY is om drie redenen uniek, naast een aantal klassiekers zoals de giraffe en de levensgrote behangboom biedt Studio POPPY allerlei nostalgische afbeeldingen met een twist. Zoals de ezel mèt een jongetje erop, de boom mèt een schommel, de olifant… maar dan wel de circus versie. Daarnaast zijn de behangfiguren vaak gemaakt van meerdere behangsoorten in één ontwerp. De patronen matchen prachtig met elkaar want eigenlijk mag en kan alles! En ten slotte heeft de klant de keuze tussen modern en zeldzaam vintage behang uit de jaren ’60 en ’70.

Vintage behang wat is dat precies?
Vintage behang is behang dat gebruikt werd in de jaren ’60 en ’70. Die typische retro look ken je vast wel, dit vintage behang is daar meester in! Wat vaak terug komt zijn de kleuren van toen zoals geel, oranje, bruin (afbeelding hierboven). Om er voldoende variëteit in te houden reis ik eens in de zoveel tijd af naar Antwerpen voor nieuwe collecties. In België is nu eenmaal mooier vintage behang te vinden dan in Nederland.

Wat is jouw favoriete behangpatroon?
Dat vind ik best een lastige omdat ik nu eenmaal een liefhebber ben van patronen. Ik ben echt verzot op alle kleuren en drukke patronen, vooral combinaties van warme kleuren als rood, roze en oranje. Room Seven Dentelle behang blijft een topper maar behang van Petit Fours vind ik de laatste tijd erg mooi. Zolang het maar decoratief is.

Speelt kleur een grote rol in de collectie?
Kleur speelt een cruciale rol in de hele collectie. Het komt voor dat een bepaald patroon prachtig is, maar de kleuren te flets. Of andersom, de kleuren zijn prachtig maar de print te oubollig. Uiteraard probeer ik zo veel mogelijk verschillende kleuren van het palet aan te bieden zodat het altijd te combineren is met ieders wensen.

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?
Ik ben in januari 2013 live gegaan met de website, nog maar kort geleden dus. Naast moeder zijn ben ik druk met de wereld te laten weten dat Studio POPPY bestaat. Naast de bekende Google, social media en website activiteiten voer ik veel gesprekken met geïnteresseerden die ik heb benaderd of die Studio POPPY hebben weten te vinden. Maar bovenal besteed ik mijn tijd aan wat ik het liefste doe: prachtige creaties van behang maken.

Heb je nog dromen voor de toekomst?
Soms kan ik niet slapen! Niet omdat ik zorgen heb, maar juist omdat mijn hoofd bol staat van de ideeën. Ik heb een schrift gekocht voor naast mijn bed want anders begint het te duizelen. Mijn droom op creatief vlak eigenlijk nog maar net begonnen en ik moet mijzelf echt afremmen niet alles tegelijk te willen doen. Maar 1 ding is zeker, er komt meer aan!

Wat is jouw grote inspiratiebron?
Pinterest! Ongelooflijk dat ik deze site nog maar zo kort geleden heb ontdekt, wat een uitvinding! Jarenlang verzamelde ik al afbeeldingen die mij aanspreken. Dit kunnen de kleuren zijn, de prints, de afbeelding, het verhaal, van alles. Alles bij elkaar zegt erg veel over iemand en je kunt wel zeggen dat dit ook mijn inspiratiebron was. Maar de grootste inspiratiebron zijn misschien een beetje cliché, namelijk mijn kinderen. Ik wil muurdecoraties maken die de fantasie van een kind prikkelen en er op den duur een heel verhaal bij kunnen verzinnen. Ik merk het aan mijn dochters, het begint met wijzen: ”da” en wordt het: “boom mama maakt” en nu komen er al vogels en kabouters aan te pas.

Credits beeld: Studio POPPY

nog meer: wooninspiratie