Ombre effect in huis

In de modewereld zien we het al maanden voorbij komen, maar ook in het interieur zien we het steeds vaker: de ombre trend. Overal spotten we mooie kleurverlopen, producten met ombre effect. Van haar tot nagels en van dekbedden tot gordijnen. 

ombre effect

ombre gordijn Ombre-Tarva-kast

Kleurverloop

Ombre lijkt een beetje op de dip dye trend die je misschien al eerder voorbij hebt zien komen. Alleen bij ombre verlopen de kleuren zachter en wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren. In diverse webshops vind je ombre kussens of gordijnen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Een lege muur of saai meubel knap je eenvoudig op door het ombre effect toe te passen. Met een kwast en een paar kleuren verf kom je al een heel eind. Wij geven je inspiratie!

Ombre effect op de muur

Een mooi kleurverloop op de muur zoals op de foto hierboven geeft een speels effect. Van hardroze naar lichtroze, van beige naar wit, van links naar rechts. Gebruik je fantasie! Erica van P.S. I made this helpt je op weg met een handige DIY.

Ombre accessoires

Ombre hoeft niet per se opvallend te zijn. Voeg aan de gordijnen onderaan een pastelkleur toe. Houten vazen van West Elm hebben een kleurverloop van beige naar wit, heel subtiel maar erg mooi. Heb je nog een saai of oud kastje op zolder staan? Met een paar verschillende kleurtinten knap je hem binnen no time op. Deze onbehandelde Tarva-ladekast van Ikea is omgetoverd tot een fleurige eyecatcher! Een vaas met subtiel kleurverloop is ook erg mooi. Je kunt zelf aan de slag gaan met verf, maar je kunt er ook eentje kopen via Up in the air somewhere. Vind je een muur of gordijn met kleurverloop iets te heftig? Kies dan voor decoratie met ombre effect. Kunstenares Judith Seng verfde een mooi kleurverloop op houten blokken. Leuk als krukje of bijzettafel! Leuk voor op je bureau: een memoblok in ombre stijl. Het opvallend hoge blok heeft een gestipt dessin dat van kleur verloopt. Verkrijgbaar bij Myhomeshopping.

Bron: Muur – Söderberg Agentur | Gordijn – Charlotte Love | Houten vazen – West Elm | Dekbed – Urban Outfitters | Kast – Ikea | Vaas – Up in the air somewhere | Bankje – Anthropologie | Houten blok – Judith Seng | Memoblok – Bijzonder Mooi

nog meer: wooninspiratie