Extra pit in je interieur met betonverf

Je mag het wel een blijvertje noemen, de betonlook. Het is industrieel en strak maar heeft bovenal designallures, wat het net zo uniek maakt. Laat die betonmolen maar voor wat hij is. Met enkele verfstroken verkrijg je snel én makkelijk hetzelfde stoere resultaat. Ga je voor een ‘betonnen’ muur of vloer? Mogelijkheden met verf zijn eindeloos, maar wij geven je alvast wat inspiratie.

Stoere stijl

Met betonverf creëer je een industriële uitstraling op de vloer of muur. Werk de stoere look af met authentieke accessoires en meubels met donker hout en staal.

Faux betonnen muur

Hopeloos verliefd geworden op de industriële stijl? Met een likje verf op de muur creëer je je eigen betonmuur. Er zijn verschillende soorten betonverf. Zo kan je kiezen voor grof onbewerkt beton op de muur of een zachte, fijne betonlook om in de richting van design te gaan.

Faux betonnen vloer

Heb je reeds een betonnen vloer liggen, maar ben je niet zo tevreden met zijn afgeleefde look? Dan ga je er gewoon met de verfborstel over. Nee hoor, geen laminaat of vloerbedekking. Laat je unieke betonnen vloer heropleven met een nieuwe kleur. Bovendien is de verf slijt en kras vrij en verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten mengkleuren. Zo lijkt je vloer nóg echter. Let wel op: een vloer als deze voelt kil aan de voeten. Met een mooi vloerkleed warm je je interieur zo op.

Zo breng je ’t aan

Bij het aanbrengen van betonverf op een betonnen vloer zijn een aantal zaken belangrijk. De vloer mag niet meer vochtig zijn, een nieuwe vloer kan na ongeveer zes weken geschilderd worden. Twijfel je? Plak dan 24 uur lang een plakbandje op de vloer en kijk of er condensvorming onder zit. Als de vloer te ruw is, kan je hem opschuren. Is het poreus, is een goede primer aan te raden. De vloer kan ook te glad zijn, dan is het verstandig om hem licht op te schuren met een staalborstel. Veel succes!

Bron: vtwonen 05-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie