Zo mix & match je vazen op de vensterbank

De vensterbank is dé uitgelezen plek voor het uitstallen van accessoires. Eén optie wordt vaak vergeten, maar is het zeker waard om eens genoemd te worden: verschillende vazen op de vensterbank! Vazen mixen & matchen tot een mooi geheel is zeker niet moeilijk, er zijn alleen een aantal dingen die je even moet weten.

Contrast

Dat de vazen in de vensterbank een afspiegeling moeten zijn je interieustijl, dat is onzin. Je kunt een minimalistisch en rustig interieur prima opvrolijken met een aantal opvallende vazen, dit zorgt juist voor een mooi contrast. Ook een moderne en strakke inrichting bloeit op door de toevoeging van een mix van vazen met organische vormen. De strakke lijnen in combinatie met de rondingen maken een interieur interessant en brengen meer dimensie.

Werk in lagen

Het geheim van de perfecte verzameling vazen in de vensterbank: layering. En nee, dit betekent uiteraard niet dat je verschillende vazen op elkaar stapelt. Maar door lagen aan te brengen door middel van vazen in verschillende hoogtes en diktes zorg je dat het geheel sfeervoller wordt. En rij met vazen met allemaal dezelfde hoogte is wat saai, juist een leuke mix van allerlei soorten vazen maakt het interessant.

All about texture

De verschillende vazen in de vensterbank maken het mooiste geheel als ze verschillende hoogtes hebben en bestaan uit verschillende materialen en afwerkingen. De textuur van een glazen vaas is heel anders dan die van een stenen exemplaar. Combineer hiermee voor de mooiste mix!

Zit jouw perfecte vaas er niet tussen? Bekijk dan de rest van ons uitgebreide assortiment aan vazen.

nog meer: wooninspiratie