Nog even het vakantiegevoel vasthouden? Trakteer jezelf op een hotelontbijt

Een fijne temperatuur, onbeperkt ijs eten, onderuit in de zon, zand tussen je tenen of juist blaren op de voeten van alle wandeltochten. Een vakantiegevoel is voor iedereen anders, maar bijna altijd geldt dat je het zo lang mogelijk wilt vasthouden. Hoe je dat thuis doet? Door de vakantie ook daar gewoon door te laten gaan. Start de dag goed en dien het ontbijt op net zoals in een hotel. Ook leuk om iemand mee te verrassen! 

vtwonen serviesset | feestkalender 2020 |  ontbijt zoals in een hotel

Tot in de puntjes

Een broodje smeren in de keuken en opeten aan het aanrecht of voor de televisie is niet heel hotelwaardig. Een hotel chic tafelsetting mag dan ook niet ontbreken om dat gevoel van luxe en ontspanning vast te houden. Voor een uitgebreid hotelontbijt dient de tafel tot in de puntjes verzorgd te zijn. 

Een mooi tafelkleed of fijne tafelloper in combinatie met placemats vormt de basis. Zo krijgt de tafel direct een chique look and feel. Vergeet ook de servetten en servetringen niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze goudkleurige servetringen in de vorm van een veer? Dat tilt de tafelsetting instant naar een hoger niveau. Maak de tafel af met een aantal subtiele accessoires, zoals een vaasje met bloemen, een mooie waxinelichthouder of kandelaar.

LEES OOK
Hotel chic: wat is het precies en hoe krijg je het voor elkaar?

Hotelwaardig opdienen

Broodjes, fruit en beleg leg je niet klakkeloos op het ontbijtbord en ook verpakte ontbijtgranen en zoetwaren zijn niet welkom bij een hotelontbijt. Om dat luxe gevoel te bereiken dient alles zo mooi mogelijk opgediend en geserveerd te worden. Denk aan broodjes en fruit in mooie schalen en het beleg op grote borden of in kleine bakjes. En wat dacht je van een etagère of taartplateau? Geserveerd vol met lekkernijen gooi je er zeker hoge ogen mee.

LEES OOK
De mooiste items voor een ontbijt op bed

Om van te smullen

Een mooi servies en feestelijk bestek horen ook bij een hotelchic ontbijt. In een hotel ontbreekt het aan niets, dus thuis op tafel ook niet. Denk aan een ontbijtbord, schaaltje voor yoghurt of fruit, eierdop, glas voor sap of water en een mok voor de warme dranken. Aangevuld met bijbehorend groot en klein bestek.

Nu de tafelsetting het niveau van een hotel bereikt heeft, moet het ontbijt zelf natuurlijk ook van hoogwaardige kwaliteit zijn. Met een grote variatie aan brood, beleg en dranken kom je al een heel eind. Zet alles op tafel en smullen maar! Het afruimen moet je helaas wel zelf doen…

nog meer: wooninspiratie