Op zoek naar tuininspiratie op Pinterest

Terwijl de nachtvorst langzaam verdwijnt, komt de tijd om te starten met tuinieren! Tijd om tuininspiratie op te zoeken en waar kun je dat beter doen dan op Pinterest? Website tuinieren.nl helpt een eindje op weg!


tuinieren.nl

Tuin quotes

moestuinieren

verticaal tuinieren

stadstuinieren

Aan de slag

Om te kunnen starten met tuinieren moet je natuurlijk eerst gemotiveerd worden. De website Tuinieren.nl heeft daarvoor een heel handig board gemaakt met allerlei quotes die in het teken staan van tuinieren. Zo ontdek waarom je tuiniert (omdat je er gelukkig van wordt en tomaten krijgt) en dat het tuinieren bij anderen ook niet altijd over rozen gaat.

Garden quotes

Kijk voor meer inspirerende quotes en de bronvermeldingen op het Garden Quotes board.

Moestuinieren

Als je een beetje gemotiveerd bent kun je gaan bepalen wat je met jouw tuin wil, zoals bijvoorbeeld moestuinieren. Zelf groenten en fruit kweken is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook leuk. En moestuinieren kan in het groot, maar ook in het klein (en lekker makkelijk met een verhoogde moestuinbak).

Meer inspirerende ideeën voor de moestuin vind je op het board ‘Vegetable garden‘.

Verticaal tuinieren

Geen tuin en dus ruimte voor een moestuin? Dan heb je zeker nog nooit gehoord van verticaal tuinieren, letterlijk de hoogte in tuinieren. Verticaal tuinieren is heel geschikt voor kleine tuinen of balkons en er zijn een heleboel manieren waarmee je de hoogte in kan.

Uiteraard kun je behalve een verticale moestuin ook gewone bloemen en planten verticaal laten groeien.

Kijk voor de bronnen van de afbeeldingen op het board ‘Vertical gardening‘.

Stadstuinieren

Woon je in de stad? Dat komt mooi uit, want ‘urban farming’ oftewel stadstuinieren is helemaal hip. Want veel bebouwing betekent gelukkig niet dat je niet kunt tuinieren.

Kijk voor meer tuininspiratie voor in de stad op het board ‘Urban Farming‘.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk leuke zelfmaakideeën bij Garden Inspired DIY, maak zelf plantenlabels op tientallen manieren, ga op zoek naar leuke garden gadgets of bekijk mooie tuinillustraties.

Bekijk alle boards van tuinieren.nl op pinterest.com/tuinieren.

Bron: blog geschreven door Marike Bijlsma van Mamalifestyle.nl.

nog meer: wooninspiratie