Zelfgemaakte plantenhanger

Vooral in de lente en zomer is iedereen druk bezig met het opknappen van hun tuin of balkon. Daar horen uiteraard de mooiste bloemen en planten bij. Plantenhangers zijn een leuke manier om (kruiden)plantjes op te hangen. Bijvoorbeeld aan de muur, schutting of pergola. Hieronder vind je tips om een plantenhanger zelf te maken.

Plantenhanger

Plantenhanger zelf maken

Heb je nog ergens een heel leuk kop en schoteltje staan, bijvoorbeeld met schattige bloemetjes, dan is dit je uitgangspunt van een brocante plantenhanger. Ze de kop op het schoteltje en stop in het kopje een leuk plantje. (denk aan een mini-orchidee of kruidenplantje. Plak twee stukken touw of lint kruislings onder het kopje. Knoop de vier delen boven het kopje aan elkaar en hang hem op aan een haak. Ook leuk voor in huis. Bekijk de hele zelfmaker op de Hobby-site.

Plantenhangers van zeil maken

Een andere leuke plantenhanger vind je op de blog van Mrs. Busy. Van tafelzeil (bv. Van Kitsch Kitchen) en een nietmachine maak je erg leuke kruidenzakjes. Maak er een paar in verschillende kleuren en je hebt tevens een vrolijke versiering van je schutting.

Bron: Blog Mrs. Busy

nog meer: wooninspiratie