Op de drempel van de zomer

Kan de tuinset al naar buiten? Pak het slim aan 
en ga voor de wisseltruc. Met meubels (en planten!) die zowel binnen als buiten kunnen staan.

tuintafel

bank

planten

houtkachel

Schoolbord = buitentafel

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar dit schoolbord is ook een buitentafel: een inklapbare tafel waarvan het blad is geverfd met groene krijtverf. In de winter leuk in de gang als moodboard, in de zomer ideaal om buiten aan te tafelen. En eindeloos te krijten natuurlijk.

Ingeklapt, uitgeklapt

Zacht genoeg om buiten te eten? Joepie. Je hoeft niet de schuur in of de zolder op, want de tafel staat opgeklapt in de gang. Bye bye moodboard, hallo buitentafel! De lamp van riet kan best wat weer en wind hebben. Zorg wel voor een waterdichte fitting.

Laag dressoir = loungebank voor buiten

Binnen is het een laag dressoir, maar buiten een stoere loungebank! Leg er een matras op maat op met wat kussens en je zomerse relaxplek is een feit. Behandel het hout met beits zodat het tegen wat regen bestand is. Het vloerkleed is van plastic en kan dus ook prima tegen een Hollands buitje. Ook leuk en praktisch in de keuken.

Alle planten verzamelen

Zolang het buiten fris is, mag er best iets voor de deur naar tuin of terras staan, omdat je deze toch minder vaak gebruikt. Zo’n stoer laag dressoir bijvoorbeeld. Leuk om een mooi stilleven op uit te stallen. Vergeet daarbij vooral de planten niet die naar binnen moeten.

Chocolademelk of cocktail?

Je hebt geen zwoele zomeravond nodig om fijn buiten te zitten. Dat kan met zo’n houtkachel (en een lekker warm vest) zelfs het hele jaar door. Een rotanstoel is licht van gewicht en verplaats je dus makkelijk van binnen naar buiten en vice versa. Wordt het warme chocolademelk of een verfrissende cocktail?

Bron: vtwonen mei 2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie