5x tuintrends deze lente

Een zalig weertje met aangename temperaturen, het kan niet anders: de lente is in het land. Wie voorjaar zegt, zegt tijd voor veranderingen. Heb je een lenteschoonmaak achter de rug of gewoon zin om naar buiten te trekken? Start dan met je terras en style hem met de mooiste voorjaarstrends.

Lentekleuren

Aardetinten nemen al enkele jaren de bovenhand in het hele tuinplaatje. Deze zachte, natuurlijke kleuren worden deze zomer aangevuld door intense, warme kleuren met een knipoog naar warmere oorden. Wil je op safe spelen maar toch een goede portie kleuren integreren? Pastelkleuren zoals koraal gaan hand in hand met natuurlijke materialen en het frisse groen dat reeds aanwezig is in de tuin. Hip en fris maar niettemin romantisch en stijlvol, perfect voor de eerste zonnestralen.

Ronde vormen

Je tuin wat meer pit geven? Geometrische vormen contrasteren met de weelderige natuur, daarnaast zorgt het ook voor structuur in de tuin zonder het té strak te maken. Denk maar aan een ronde spiegel of een modern bijzettafeltje. Mag het meer zijn? Kies dan voor een bolvormige hangstoel. Zo’n stoel ziet er niet alleen ongelofelijk mooi uit, hij zit ook nog eens geweldig goed. Ook in de verlichting kan je deze vormen laten terugkomen, zoals lampionnen die je boven het terras hangt om een dromerig effect te creëren.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan zijn terug van weggeweest. Ze ogen zacht en warm, daarnaast staan ze ook leuk bij het groen in je tuin. Een bamboe bank kleedt je leuk aan met frisse, zachte kleuren. Wil je een stapje verder gaan? Ga dan voor een rotan bijzettafeltje, een rieten mand of een gevlochten lampion. Accessoires in deze materialen passen perfect bij een weelderige tuin en laten je wegdromen naar warmere oorden.

Groen terras

Deze lente laten we de urban jungle nog even niet los. Weelderige planten vullen je terras aan en creëren een echt natuurgevoel. Ga je voor hangplanten, klimplanten of potplanten? Leuk aan deze ‘losse’ planten is dat je ze kan stylen met mooi aardewerk of interessante plantenhangers. Tenslotte past groen perfect in het plaatje bij natuurlijke materialen die terugkomen in je tuinmeubelen.

Onderhoudsvriendelijk

Voor diegenen met minder groene vingers is deze trend een godsgeschenk. Ga je voor een onderhoudsvriendelijke tuin, dan kies je voor minimaal werk wat tuinieren, kuisen en opruimen betreft. Tegels of grind zijn makkelijk schoon te houden én je moet geen gras meer afmaaien. Saaie look? Nee hoor, je geeft je tuin extra pit door’m verder aan te kleden met -uiteraard- praktische elementen die zo weer op te ruimen zijn. Want opgeruimd staat netjes!

Bron: 1. vtwonen 07-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser, 2. vtwonen 08-2016 |Styling Anke Helmich | Fotografie Sanne Tulp, 3. vtwonen 03-2019 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg 4. vtwonen 5. Fotografie Sanne Tulp

nog meer: wooninspiratie