3 x onmisbaar in je voorjaarstuin

Sta jij ook al te popelen om naar buiten te trekken bij de eerste zonnestralen? Wij zetten drie zaken op een rijtje die onmisbaar zijn in je voorjaarstuin! 

Sfeerverlichting

Niets bepaalt de sfeer meer dan, wel… sfeerverlichting. Frisse voorjaarsavonden vragen dan ook om de gepaste verlichting. Van lichtsnoeren tot theelichthouderzakjes, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Met lichtsnoeren krijgt een avondje aperitieven en dineren in de achtertuin meteen een sprookjesachtige upgrade. Het matte, witte uiterlijk van de lichtsnoeren van Sirius geeft hen ook meteen een strakke look. Bovendien zijn ze energiezuinig én kunnen ze uitgebreid worden tot wel 100 lichtbronnen. Een ware must-have voor elk tuinfeest!

Het opschrift “Enjoy the Little Things” zegt het al: met een theelichthouder kan je niet anders dan genieten van de kleine dingen. Naar de sterren kijken, picknicken of romantisch dineren… Deze houders zijn de ideale verlichting voor een avondje gezelligheid! Door hun kleine gestalte kan je ze ook makkelijk op tafel plaatsen. Praktisch en origineel!

Hangmat

Natuurlijk wil je ook overdag ten volle kunnen genieten van onze tuin. De ideale siëstaplek? Dat moet je hangmat zijn. Je ligt beter, valt sneller in slaap én het werkt kalmerend (ook voor je kinderen, yes!). Er bestaan nu zelfs heel schattige babyhangmatjes die je gemakkelijk omhoog hangt in de tuin, de woonkamer en zelfs op reis. Laat die luie dagen maar komen!

BBQ

Wanneer de temperaturen beginnen te stijgen en de zon regelmatig eens komt piepen, maakt ook de barbecue zijn jaarlijkse intrede. De geur van gebakken vlees, verse groenten en een leuk sfeermuziekje erbij… Niets beter om je meteen in een vrolijke voorjaarssfeer te brengen. Helaas is barbecueën niet zo goed voor het milieu, maar het kàn wel op een duurzame manier. Hoe je dat doet, bekijk je hier!

Bron: beeld 1 – Sirius | beeld 2 – Fotografie Stefanie De Neve, Jole Lemmens & Marie Houttequiet | beeld 3 – Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie