Trends spotten op het Wander Trade Event in Sint-Niklaas

Nieuwe interieurspullen, trends en merken ontdekken … altijd leuk! Gewapend met mijn camera, de beste assistent ooit en heel veel goesting trok ik naar het Wander Trade Event in Sint-Niklaas, om er de nieuwste interieurtrends te spotten. Benieuwd welke trends mij het meeste opvielen?

Trend 1: Hyper personalisatie 

Authenticiteit en eigenheid worden alsmaar belangrijker en dat hebben ze in het interieurwereldje goed opgepikt. Dit jaar krijg je alsmaar meer vrijheid om je interieur te personaliseren. Modulaire systemen tot in het eindeloze, kleurkeuze om naar smaak aan te passen en vele add-ons om je kast of wandrek helemaal naar jouw smaak te finetunen. O.a. gezien bij Atelier Belge, vitski en Atelier Pierre.

Trend 2: Quotes

Helemaal nieuw zijn ze niet, maar zo extreem aanwezig heb ik ze nog nooit gezien: quotes! Stationary, muurstickers en zelfs servies worden allemaal opgeleukt met quotes die je raken. Of met grappige uitspraken die jou als persoon aanspreken. Heel opvallend zijn ook de locatie-gebonden quotes. Vree wijs allemaal — zoals ze bij ons in Gent zeggen. Gespot bij o.a. Urban Merch, Koziol en goegezegd.

Trend 3: Natuur en dieren

Het tijdperk van clean white heeft zijn hoogtepunt bereikt en smelt weg door de natuur binnen te halen. En dit niet enkel via planten en bloemen… Nee, ook door natuurlijke materialen te gebruiken die niet tot in de details zijn afgewerkt (denk aan bv. kurk, beton, rotan, natuursteen). De ruwheid zorgt voor een flinke dosis extra (natuurlijk) karakter. Maar ook dieren worden volop geïntegreerd. Denk aan frames, een boekenrek in de vorm van een hert, originele lampen… Gezien bij o.a Zakkia, inkylines, Wilderness prints, Atelier Pierre en BE design.

Trend 4: Bohemian

Bohemian vibes zijn al even booming in de modewereld, dat weet iedereen. Het kon niet anders dan dat liefhebbers de trend gingen introduceren in de interieurwereld. En met succes. Want het mag overduidelijk allemaal met wat meer franjes, patronen en rotan dezer dagen. Het gaat soms zelf verder waardoor het echt allemaal een beetje Afrikaans/eclectisch aanvoelt. Aan jou de keuze hoever je er in gaat natuurlijk.

Trend 5: Kaders en frames

Een kale muur? Niets van! Dit jaar worden kale muren omgetoverd tot exposities van prachtige prenten. O.a. gezien bij ViSSEVASSE, Norm Architects, Wilderness prints.

Conclusie van de dag: hoewel pastel nog steeds aanwezig is, durven we meer combineren met pittige kleuren zoals donkergroen, fel blauw en diepe paarse tinten. Een beetje drama is helemaal oké.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

Tekst en foto’s: Aurélie Van Houte

nog meer: wooninspiratie