Trapstyling waar je helemaal happy van wordt

Je komt er (als het goed is) best vaak op een dag, maar toch blijft de trap een achtergesteld kindje als het op styling aankomt. En dat terwijl je er zo veel leuks mee kunt doen. Op deze manieren kun je een originele trapstyling neerzetten waar je meteen een glimlach van op je gezicht van krijgt. En je gasten ook.

Plantenregen

Of je nu een wenteltrap, rechte trap, trap in de gang of trap in de woonkamer hebt, planten zijn overal een succes. Zet verschillende soorten en maten op meerdere treden zetten voor een urban jungle-effect. Ook leuk: zet een hangplant bovenaan de trap en laat de lange stengels nonchalant door de trapleuning naar beneden vallen. Als de planten blijven groeien ontstaat er na verloop van tijd een heuse plantenregen!

Lambrisering

Voor een geborgen trapstyling kun je een lambrisering in het trappenhuis maken. Dit kun je doen van hout, maar ook met verf. Bepaal de hoogte van de lambrisering en bevestig daar een latje om accessoires op te zetten. Poster(s) erboven en klaar!

Lees hier hoe je makkelijk zelf een lambrisering van verf maakt.

Trip down memory lane

Maak van de trap een kleine tijdlijn van jezelf of je gezin. Sla mooie fotolijsten in en stel daar je dierbaarste herinneringen in tentoon. Hang ze op volgorde van tijd (jong beneden, oud boven) of door elkaar heen. Elke keer als je de trap op- of afloopt maak je een kleine trip down memory lane. Hoe waardevol is dat!

nog meer: wooninspiratie