In no-time het tofste kot met deze tips!

Een nieuw schooljaar betekent voor veel studenten op kot gaan. Al je spullen een plekje geven in die beperkte ruimte is een kunst op zich. Er ook nog een gezellig stekje van te maken, lijkt misschien onmogelijk. Met onze tips zal je kot er tip top in orde én knus uitzien!

Opgeruimd staat netjes

Wist je dat een ordelijke werk- of studeeromgeving een boost geeft aan je prestaties? Zorg er daarom voor dat je niet wordt afgeleid door een overvloed aan decoratie of andere spullen. Kies voor een slim opbergsysteem waarin je in een kleine ruimte toch veel kwijt kan. De manden van Vestbjerg zijn daarvoor ideaal: functioneel en nog mooi ook! Heb je enkele spulletjes die te kostbaar zijn om te verstoppen? De opbergdoosjes van Madam Stoltz doen ze alle eer aan.

Nog belangrijker dan een opgeruimde kamer is een overzichtelijke werkplek. Elimineer de spullen die je eigenlijk niet nodig hebt en beperk je tot de essentie: je computer, je schoolboeken en je stationery. Andere zaken zoals to do-lijstjes, kalenders, foto’s en uitnodigingen kan je kwijt op een memobord.

Licht en luchtig

Je kan een kleine kamer ruimer laten lijken door lichte kleuren te gebruiken. Een laagje verf in het wit of een andere zachte kleur kan wonderen doen. Of ga voor een grafisch muurvlak, dat je schildert met dat restje verf die je thuis nog had staan. Schenk ook aandacht aan je meubels: kies voor meubels die niet te log zijn in een fris kleurtje, zoals deze fijne draadstoelen van Hkliving.

Verlicht je kot goed, maar laat zeker de warme sfeerverlichting niet achterwege. Je kot zal ruimer lijken door het heldere licht, maar ’s avonds is die sfeerverlichting essentieel voor een gezellige kamer. Nog een tip: hang een grote spiegel op de muur tegenover je raam. Die weerkaatst het licht én doet je kamer groter lijken. Mooie verlichting hoeft trouwens niet duur te zijn. Eglo ontwerpt prachtige verlichting voor een klein prijsje.

Op en top gezellig

Je kot krijgt meteen meer karakter als je een persoonlijke toets toevoegt. Ga op tweedehandsjacht voor unieke, vintage items die ook nog eens perfect binnen je studentenbudget passen.

Nog leuker dan spulletjes kopen is ze zelf maken. Maak bijvoorbeeld een houten memobord als eyecatcher voor je kot, of kies voor een kleiner project door mandjes te maken uit kippengaas. In no-time ineengeknutseld!

Shop in de stijl van…

Foto: Alexander van Berge

nog meer: wooninspiratie