Tienerkamer met thema Wereld

Al vroeg beginnen kinderen met fantaseren over wereldreizen en andere landen. En als ze tiener zijn dan weten ze het zeker: na hun studie gaan ze verre reizen maken en veel van de wereld zien. Begin nu al en maak een prachtige wereldkamer voor ze! Compleet met wereldkaarten en accessoires in het thema.tienerkamer thema wereldtienerkamer thema wereld

Grote wereldkaart

Het belangrijkste onderdeel van de wereldkamer is uiteraard de grote wereldkaart aan de muur. Er zijn tientallen verschillende kaarten te koop. Ouderwetse of juist met knalkleurtjes. Verkoopadressen hiervan vind je in het artikel over Wereldkaarten voor de kinderkamer. Een leuk idee: maak van een kaart een prikbord. Plak de wereldkaart op een grote MDF-plaat. Met gekleurde punaises of vlaggetjes kan je kind prikken waar hij of zij al geweest is. Of natuurlijk in de toekomst naar toe wil.

Naast een kaart is een wereldbol ook een leuke accessoire in deze tienerkamer. Allerlei wereldbollen zijn te koop bij de Wereldbol-expert. Bijvoorbeeld een wereldbol met verlichting. Leuk als sfeerlamp!

Beddengoed wereldkaart

Op het bed in de tienerkamer komt natuurlijk een bijpassend dekbedovertrek. Room Seven heeft een leuk exemplaar in haar collectie. Dit overtrek heeft een print van een grote wereldkaart. De gekleurde strepen en motiefjes aan de onder- en bovenkant maken er een vrolijk geheel van. Als je zelf handig bent met een naaimachine, maak dan zelf een dekbedovertek. Bijvoorbeeld met de prachtige stof van NN Stoffen.

Je kunt ook voor een effen dekbedovertrek gaan, in het wit, zwart of blauw. Daarop leg je dan enkele sierkussens met een wereldkaartprint.

Muurstickers wereldbol

Met muurstickers bereik je ook een heel leuk resultaat. Zoals de wereldkaartsticker van 101woonstickers. Verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren en verschillende afmetingen. Zo kan je hem helemaal aan de tienerkamer aanpassen.

Wereldse accessoires

Een themakamer is pas af als er gedetailleerd te werk gegaan is. Dat betekent accessoires scoren met het Wereld-thema! Als je de kamer rustig houdt met natuurtinten, is de wereldbol poef perfect. Daarboven hang je de klok met een wereldkaart van het Cadeaupaleis. Heb je juist voor felle kleuren gekozen, dan is dit krukje van Lil wellicht een leuke toevoeging aan de tienerkamer.

Bron: 1 ariadne at Home – 2 Lil

nog meer: wooninspiratie