Terug van weggeweest: de letterbak

Terug van weggeweest: de letterbak. Vroeger gebruikt voor het bewaren van loden letters door typografen. Nu ideaal voor het uitstallen van allerlei frutsels en kleine schatten.

letterbak

Unieke letterbakken

Mooie spulletjes horen in een mooie letterbak. En óf ze gave letterbakken verkopen bij Retrovilla. Stuk voor stuk beplakt met leuke prints en plaatjes. Het is een Deense sites maar leveren over de hele wereld. Dus nadat je je door het Deens geworsteld hebt, duurt het niet lang meer totdat dit pronkstuk aan je muur hangt. Ook leuk voor de kinderkamer.

Als je niet zo van felle kleurtjes houdt, heb je waarschijnlijk liever een basis witte letterbak. Die vind je bij Basic Label.

Pimp je letterbak

Kopen kan iedereen. Maar een letterbak zelf maken of opknappen is natuurlijk veel leuker. Koop een oude letterbak via Marktplaats of in een kringloopwinkel. Met een likje verf, restjes behang en applicaties maak je hem zo bont als je zelf wilt.

Bij Mijn thuis gevoel helpen ze je een handje. Daar verkopen ze zowel opgeknapte als oude letterbakken. Maar ook complete doe-het-zelf pakketten. Met bouwtekeningen en versiersels en al. Zo heb je een fijn knutselavondje voor de boeg.

Letterbak maken

Het allerleukste is het om een letterbak helemaal zelf te maken. Natuurlijk hebben we een zelfmaakplan voor een letterbak. Niet van hout, maar heel simpel van kerstbaldoosjes. Kerstballen eruit, kleine schatten erin.

Wil je liever een groot exemplaar van hout? Bij vtwonen vind je een handige zelfmaker van een mega letterbak. Voor aan de muur of op het bureau.

Letterbak sloophout

In een landelijke woning hoort een letterbak gemaakt van sloophout. En een letterbak gemaakt van authentieke kaasplanken is natuurlijk nog leuker. Te koop bij Droomhout. Alle bakken zijn met de hand gemaakt en hebben een geheel eigen uitstraling. Op sommige planken zijn de sporen van rijpende kazen nog zichtbaar. Uiteraard is al het hout grondig schoon gemaakt. Dus geen stinkboel.

nog meer: wooninspiratie