Tangerine Tango is de kleur van 2012

Pantone, de autoriteit op het gebied van kleur, heeft de kleur Pantone 17-1463 Tangerine Tango (mandarijn rood) uitgeroepen tot kleur van het jaar 2012. Dans het nieuwe jaar in met deze levendige en aantrekkelijke roodachtige oranje.

Tangerine Tango

Kleur van het jaar

Eerder dit jaar werd door Flexa de kleur rood B8.38.44 al uitgeroepen tot kleur van het jaar 2012. Ook Pantone heeft als kleur van het jaar 2012 gekozen voor een tint die in deze lijn past. Tangerine Tango, een pittige roodachtige oranje, biedt ons de energie die nodig is om ons op te laden en vooruit te gaan. Leatrice Eiseman, algemeen directeur van het Pantone Color instituut, zegt over de Pantone kleur van het jaar 2012: “Geavanceerd maar tegelijkertijd dramatisch en verleidelijk, Tangerine Tango is een oranje met veel diepte.”

Pittige roodachtige oranje

Tangerine Tango doet denken aan de nuances in een stralende zonsondergang. Deze pittige roodachtige oranje is een combinatie van de levendigheid en adrenaline die rood in zich heeft en de vriendelijkheid en de warmte van geel. De kleur oranje is de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden en inmiddels volledig geaccepteerd door zowel ontwerpers als consumenten.

Tangerine Tango in het interieur

Geef je interieur een energieboost door de wand van de keuken, hal of gang te verven in de kleur Tangerine Tango. Ook met woonaccessoires als kussens en spreien in deze rood-oranje tint geef je elke ruimte in huis al een extra dimensie.

De leukste producten in Tangerine Tango

Val jij als een blok voor deze kleur en wil je het liefst direct gaan shoppen? Bij onderstaande websites vind je producten in deze Pantone kleur van het jaar 2012.

Tangerine Tango in de mode

Deze pittige roodachtige oranje is niet alleen terug te vinden in het interieur. Tangerine Tango is ook enorm populair bij zowel mannen als damesmode. Mode ontwerpers, waaronder Tommy Hilfinger, hebben met Pantone de handen ineen geslagen. De kleur Tangerine Tango zie je terug in de nieuwe voorjaarscollecties 2012, maar ook zeker nog in de herfst 2012.

nog meer: wooninspiratie