Dit zwart-wit interieur ademt Hollywood!

Waan je in de wereld van de Hollywood diva’s van weleer met een spannend lijnenspel in zwart-wit, heldere contrasten, klassieke dessins, grafische elementen en verrassende eyecatchers. Alsof Greta Garbo elk moment haar opwachting kan maken.

Fluwelen zetel van Wendelbo, poef van Aytm (Goeds). Fauteuil van Woud, lamp van Woud (Eijerkamp). Tapijt Mekong Nights van wol en katoen (AAI made with love). Kruk van draadstaal, grote draadmand (Pols Potten). Kussens met geometrische patronen, kommetje, vaas (HKliving). Langwerpig kussen met franje (Ksähar). Gevlochten mandje (Household Hardware).

Tegels van Droog Design prijs op aanvraag (Dtile). Gordijn van handbedrukte stof (Charlene Mullen). Gietijzeren pannen van Dutch Oven (200° Fahrenheit). Zwart-witte schalen van keramiek, gestreepte mok, gevlochten pot met deksel (Household Hardware). Keramisch ovenschaaltje met handvatten, kommen, espressokopjes, teakhouten lepels, afwasborstels (HKliving). Schoonmaakdoekjes van Ferm Living met print (Kolk en Kolk). Bestek van vtwonen (vtwonen.be). Lockerkasten (Van Dijk & Ko). Ansichtkaart (ArtUnlimited). Kaart met tekst uit Get of the internet van Bis Publishers met kreten uit de popmuziek (Popmusicwisdom). Kom met oor privébezit.

Zwart-wit gestreept behang Magnus Black van Sandberg (De Ru). Kamerscherm van staaldraad (Pols Potten). Divan Habiba met wollen bekleding (Ksähar). Lamp Sunflower (Dirk Vander Kooij). Hangknop van geborduurde stof en koper (Charlene Mullen). Plumeaus, set van 2 (HKliving). Kleding (10Days).

Behang Stucco Gloria van Rebel Walls (De Ru). Zwarte sprei met witte strepen, gestreepte kussens van jersey, vierkant, rechthoekig (10Days). Gebreide plaid met zwarte rand, kom, fotolijst (HKliving). Tafel (Household Hardware). Vaas van Ferm Living, kaarsenstandaard met spiegel van Ferm Living (Kolk en Kolk). Vloerkleed van vtwonen (vtwonen.be).

Koninklijke allure

Als in een ingekleurde zwart-witfilm zorgt de koningsblauwe zetel voor een wow-effect. Juist de tegenstellingen maken het spannend: de strakke grafische patronen naast het kriskras gevlochten draadstalen tafeltje, het zachte fluweel gemixt met primitieve dessins. Ook de rondingen zijn, omdat ze niet helemaal rond zijn, levendig. Het resultaat: een en al allure.

Spelen met dessins

Een mooi grafisch lijnenspel kun je zelfs tot in de keuken doorvoeren. De betegeling lijkt traditioneel, maar is het niet: de tegels gaan heel verrassend het bochtje om. De keiharde strakke lijnen gecombineerd met de bijna primitieve, met de handgetekende dessins van de Afrikaanse manden voegen er een flinke dosis raffinement aan toe.

Hollywood chic

Vlei je als een filmdiva na een premièreparty neer. Alles ademt hier die rijke jaren 20 allure en toch is het helemaal van nu. De divan, de lamp, het kamerscherm, de plumeau, de knop van geborduurde stof: de vormen zijn herkenbaar, maar worden op een andere manier toegepast. Chic van hier tot Hollywood!

Forbidden paradise

Divawaardig, deze slaapkamer. Het barokke ornamentachtige behang vormt een spannende tegenhanger voor de zwart-witte strepen. Allemaal klassieke elementen die de tand des tijds met verve hebben doorstaan en in hun nieuwe rol nog steeds de show stelen.

Nog meer inspiratie nodig?

Vloerkleed van HKliving, fauteuil van, kussen wit van HKliving, kussen blauw van Hay, mokken van HKliving (uitverkocht), opbergmand van Ferm Living, lamp van House Doctor, fluitketel van Le Creuset.

Meer van deze productie zie je in vtwonen 01-2018.

Bron: vtwonen 12-2017 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie