Zomerfeestje: stylen met de kleuren van de zonsondergang

Hét recept voor een knallende mid summer party: mooi weer, goed gezelschap en veel feestelijke zelfmaakideeën en stylingtips. Rode draad: de kleuren van de zonsondergang, ook al gaat die zon nog lang niet onder.

Ballonnen DIY

Geen feest zonder ballonnen! Opblazen vraagt even wat aandacht, want ze mogen niet groter worden dan 90 centimeter. Zet twee stoelen naast elkaar met een tussenruimte van maximaal 90 centimeter en blijf daar met opblazen tussen. Hang ze aan het plafond met speciale kleefknopjes en bind aan elke ballon een lang touw met daaraan eucalyptustakken. Decoratief en ruikt ook nog eens heerlijk. Bevestig er hier en daar een bloem tussen met een dun ijzerdraadje.

Avondzon

Een XL-boeket van gedroogde bloemen zorgt al snel voor een wow-effect. Een goede plek voor de drankjes, die hier straks staan tussen een verzameling mooie glazen vazen met hier en daar nog een gedroogd bloemetje of pluimpje. Extra mooi tegen de donkerterra muur. Ook in de tegels komt de kleur van de avondzon terug. Ook schelpen als naambordjes doen het goed. Hoe je ze maakt? Kies een mooi lettertype uit op je computer en tik alle namen in in een korpsgrootte die past op de schelpen en print ze uit. Deze Capiz schelpen zijn een beetje transparant, waardoor je heel eenvoudig de print erachter kunt houden en de naam zo over kunt trekken met gouden stift.

Tip: Kleine flesjes met korte takjes zijn ideaal voor op tafel, want zo kun je ten minste zien wie er tegenover je zit en blijft er ook nog voldoende plek over om de gerechten te serveren. Nog een klein bloempje over van een boeket? Zet ze erbij in een klein vaasje of wierookhouder, zoals hieronder.

Stijlvolle tafelsetting

Kleine flesjes met korte takjes zijn ideaal voor op tafel, want zo kun je tenminste zien wie er tegenover je zit en blijft er bovendien voldoende plek over om de gerechten te serveren. Nog een klein bloempje over van een boeket? Zet ze erbij in een klein vaasje of wierookhouder, zoals hierboven. Tip: de kringloopwinkel is een schatkamer van allerlei mooie kruiken, kannen en vazen. Zoek een paar mooie uit in terra-kleuren, zet ze bij elkaar met wat takken erin en klaar! Voor een volgend feest kun je de kruiken gemakkelijk in een andere kleur spuiten.

Alle glazen verzamelen

Zoek een mooie verzameling glazen bij de kringloopwinkel. Daar kosten ze bijna niks, dus mocht er een sneuvelen dan is dat geen ramp. Na het feestje staan de glazen ook nog prachtig in de kast achter een glazen deurtje. Omdat de glazen allemaal verschillend zijn, is het ’t mooist om het servies in dezelfde maat en kleur te houden, zodat er eenheid en rust ontstaat. Mooi samen met tafellinnen in diverse tinten van de zonsondergang.

Tijd voor een spelletje, download ze hier!

Even een break tijdens het eten, deze simpele printable spelletjes bezorgen je in elk geval een glimlach. Er zijn er twee: Bingo en Wie ben ik?, met woorden die ook nog eens bij een zomerfeestje passen. De banden om je hoofd maak je eenvoudig zelf door een strook te snijden uit een restje vilt of leer. Maak aan beide uiteindes een gaatje voor een lint of touwtje waarmee je ze om je hoofd kunt knopen. Rara, wie ben ik? Download het spel hier en download de vtwonen bingokaart hier!

Welkom!

Hoe leuk is het om alle gasten welkom te heten met een mooi zelfgemaakt kaartje op hun bord? Download het kaartje hier, print het op stevig papier, snijd of knip het uit en maak twee kleine sneetjes waar je een mooi gedroogde bloem of pluim in doet.

Productinformatie ‘DIY’

Sprokkeltafel uit de vtwonen collectie grijs (vtwonen.be). Ballon kleuren blush en chocolate brown (deballonnerie.nl). Kleefknopjes (welovedeco.nl). Peacock chair, roze zetel, rieten tapijt, rond roze velvet kussen (happyvintage.nl). Strohoed met borduursel (madamstoltz.dk).

Productinformatie ‘Avondzon’

Glazen vazen van vtwonen (vtwonen.be). Bloemstuk op maat gemaakt. Terra oude tegels (oudebouwmaterialen.nl). Klein vaasje, taartschalen (kringloopwinkel). Koperen dienblad (happyvintage.nl). Soep gemaakt door Ajuma. Tafelkleed gemaakt van linnen stof Havana Chutney (evertgroot.nl). Koperkleurig bestek (zarahome.com). Linnen servet (tinekhome.com). Bord supper, pastabord (sukha.nl). Schelp Capiz (onlydeco.nl). Gouden glanslak stift (123inkt.nl). Oude werkbank privébezit.

Productinformatie ‘Stijlvolle tafelsetting’

Bruine fles (happyvintage.nl). Overige vaasjes (kringloopwinkel). Marmeren wierookhouder (zarahome.com). Pastabord, borden (sukha.nl). Soep gemaakt door Ajuma. Tafelkleed gemaakt van linnen stof Havana Chutney (evertgroot.nl). Koperkleurig bestek (zarahome.com). Linnen servet (tinekhome.com). Bord supper, pastabord (sukha.nl). Schelp Capiz (onlydeco.nl). Gouden glanslak stift (123inkt.nl). Diverse kruiken, kannen en vazen (kringloop, vandijkenko.nl).

Productinformatie ‘Alle glazen verzamelen’

Borden (sukha.nl). Koperkleurig bestek, ronde marmeren wierookhouder (zarahome.com). Glazen, klein bruin vaasje (kringloopwinkel). Oude karaffen (happyvintage.nl). Linnen stof Havana Chutney, tafelkleed van Havana Chutney (evertgroot.nl). Linnen tafelkleed op stoel, linnen servetten (tinekhome.com). Tafel en stoelen privébezit Ajuma.

Bron: vtwonen 07-2019 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Ernie Enklaar

nog meer: wooninspiratie