Warmte in huis

Het gebruik van koele kleuren, koude materialen en een voorliefde voor strak design hoeft een warme sfeer in huis niet uit te sluiten. Want wonen in een kille showroom wil niemand. Gelukkig zijn er genoeg simpele opties om een knusse, gezellige touch aan je huis te geven!

leer bank woonkamer wit bruin

Materials

Materiaalgebruik en sfeer creëren gaan hand in hand. Wol, leer en hout zijn dé materialen voor een warm huis. Combineer deze ingrediënten en je hebt een perfect recept voor sfeer. Ga groots met een leren zetel, een XL wollen plaid of leg meerdere vloerkleden over elkaar. Een houten bijzettafeltje, schapenvachtje en stijlvol cognackleurig kussen zijn de kers op de taart.

Beken kleur

Heb je het over materialen, dan heb je het indirect over kleuren. Kies voor aardetinten zoals rood, bruin, geel, oranje en groen. Maar let op, een bonte kleurverzameling willen we niet. Kies jouw favorieten en pas deze toe op grote en kleine schaal.
koe kleed bruin

It’s yours

Warmte kan je natuurlijk letterlijk opvatten, maar een knusse sfeer krijg je ook omdat jou huis echt van jou is. Maak het persoonlijk! Kies je mooiste souvenirs, meest dierbare foto’s en vrolijkste quotes. Onze favoriet: een vitrinekast met favoriete accessoires. Maar ook leuk: een fotoboek op de salontafel, een heuse fotowand met meerdere wandplanken en een favoriet op karton of een canvasdoek.

warmte in huis

Licht aan!

Verlichting hoort bij de basis van je huis, maar is ook een echte sfeermaker! Maak verlichting daarom een belangrijke speler in je sfeerplan. Draadlampen bijvoorbeeld, geven diffuus licht en zorgen voor een mooi schouwspel op het plafond en de muren. En kaarsjes op tafel is natuurlijk altijd een goed idee. Let’s get cozy!

Tip: neem planten in huis. Gezonde huisgenoten die het interieur laten leven!

nog meer: wooninspiratie