Tussen de rozen

Buiten ontluikt de natuur, binnen strooien we met rozen. Kijk nou toch hoe fris en vrolijk je huis daarvan wordt! Een paar snelle stylingideeën voor een lentehuis.

Rozen in huis

Rozen behang

rozen tafelkleed

Rozen kussens

Rozen in huis

Met een schilderij van rozen in een vaas en een driedimensionale variant in dezelfde kleuren ervoor is je stilleven compleet. Zoals je ziet zijn groen en turkoois prachtige tegenhangers voor roze en paars. De blaadjes die van de rozen vallen laat je mooi liggen.

Het behang heeft een print van geborduurde rozen. Door het vele wit blijft het luchtig en vormt het een mooi contrast met de stoere en industriële meubels.

Rozen maken blij, ze dagen uit om een vrolijk palet neer te zetten. Dus strooi naar hartelust met kleur: rood, geel, zwart, wit, paars, aqua, antraciet… Door slanke en ranke vormen te kiezen, hier van de kandelaars en stoelen, wordt het niet carnavalesk.

Kleed je de zithoek aan met een weelderig vloerkleed vol XL rozen, comfortabele fauteuils gestoffeerd met velours, een hocker van fluweel, zachte kussens en plaids, dan voelt iedereen zich thuis.

Bron: vtwonen juni 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie