vtwonen

Sweet memories: zo laat je je dierbare schatten stralen

Dat lieve kopje van je oma, een schilderijtje dat je ooit kocht op een marktje in Frankrijk of het eerste cadeautje van je lief: herinneringen die je blij maken, wil je elke dag even zien. En dus verdienen ze een ereplek in huis.

Vloer kiezel (Novilon van vtwonen.be). Wand geschilderd met muurverf Classico in kleur Polar Blue (pure-original.com). Antieke tafel (vantolantiek.nl). Hanglamp Bell, stoelen Panton Chair, hoge groene vaas, vaas met gezichtje, klassieke print op houten blok (loods5.nl). Groen geribbelde vaas, koperen kandelaar, metalen wandplaten (weldaad.com).

Op de wand muurverf Classico in kleur Tundra (pure-original.com). Bank van blauw velvet, lampje op salontafel (loods5.nl). Salontafel brass, stoel met houten frame, grote blauwe vaas, poef, geborduurd kussen op de bank (polspotten.nl). Zwarte metalen bijzettafel, retro vaas, glazen kwallen, namaak schildpad, theepot (hkliving.nl). Kom, kan, rozenbotteltak XL (weldaad.com). Vloerkleed (ikea.com). Op de wandlijst: v.l.n.r. schilderij met bloemen (privébezit), grafisch werk (hkliving.nl), illustratie gemeentehuis van Michiel van der Zanden (sbk.nl), erboven stoel + tafel (privébezit), print bloemen van het Rijksmuseum (rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio), in lijst Hovsta (ikea.com), grafisch werk (loods5.nl), bloemenschilderij (privébezit). Goudkleurige oude spiegel (decamer.nl).

Wand geschilderd met muurverf Classico in kleur Belgian Wilderness. Op maat gemaakt vitrinekastje voor aan de wand (klik hier voor de werkbeschrijving), geverfd met lakverf in kleur Rose Dust (pure-original.com).Klein vitrinekistje Sammanhang (ikea.com), geschilderd met lakverf in kleur Cardinal Red (pure-original.com) In grote kast: bruin bordje (hkliving.nl). Wit bordje klaver, bordje bij (maisonnl.com). Bordje kever (polspotten.nl). Antiek Japans bord (vantolantiek.nl). Doosjes (weldaad.com). Rest privébezit. Kleine kast: blokje met bordprint (loods5.nl). Bordje giraf (maisonnl.com). Rest privébezit. Bureaulamp Tonone, stoel Revolt (loods5.nl). Prent uit vtwonen posterboek. Tafel privébezit.

Wand geschilderd met muurverf Classico in kleur Belgian Wilderness (pure-original.com). Rechthoekige en vierkante vitrines, vaas in vitrine (polspotten.nl). Oude stolp, hertje (burbri.nl). Glazen presse-papiers (hkliving.nl). Wereldbol met metalen ringen (decamer.nl). Op vitrine vaasje rechts (hkliving.nl). Vaasje links, grafisch 3D werk aan de muur (loods5.nl). Rest privébezit.

Erfstuk

De antieke tafel van je opa en oma lijkt op het eerste oog geen match met je moderne interieur, maar juist de combinatie oud en nieuw kan heel verrassend werken. Tussen strak design wordt hij zelfs het pronkstuk van je huis.

Samen sterk

Een lange muur is dé plek om familiestukken en andere kunst tentoon te stellen. Zoals deze verzameling bonte bloemenschilderijen. Om er wat rust en evenwicht in te brengen, zijn ze gecombineerd met strak grafisch beeld in ingetogen kleuren. Een mooie match met de goudkleurige ronde spiegel.

Ingelijst

Oude en nieuwe bordjes, uit de kast van oma of meegenomen van vakantie, samen geef je ze een ereplek in dit open wandkastje. Eigenlijk het kabinet van vroeger in een nieuw jasje. Zo krijgen ze een mooi kader. Met een kleiner exemplaar ernaast versterk je het effect.

Gevangen herinneringen

Een verzameling oude en nieuwe stolpen is een prachtige plek om dierbare beeldjes in te etaleren. Zet ze op een plek in de zon en je collectie krijgt een bijna magische uitstraling. Wel goed poetsen natuurlijk met al dat glas!

Shop in de stijl van


Bron: vtwonen 01-2019| Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Lahaut Liliane op 17 januari 2019 om 21:56

De stoeltjes op de eerste foto vind ik mooi en de tafel ook.Dat is iets voor mij.
Dames,ik wil jullie iets laten weten,ik ga niet verhuizen,maar zou graag mijn appartementje een beetje herinrichten.
Ik woon in een sociaal appartement te Edegem,in de Oude Godstraat 140 app.10 gelijksvloer.Het is niet groot.maar voor mij
groot genoeg.Ik woon er samen met mijn hondje Timmy,en is 7 jaar.Het is eentje van Spanje.
Ik heb een woonkamer,een kleine keuken en een opslagplaatstje aan de keuken.Een kleine badkamer,deze is wel aan vernieuwing toe.
En een ruime slaapkamer,en een kleine hal met de voordeur.Dat was het dan.Veel is het niet.
Moet jullie wel laten weten dat mijn budget beperkt is.Ik sta er helemaal alleen voor.Dat is mijn leven kort samen gevat.

>

ameliederycke op 21 januari 2019 om 08:18

Dag Liliane. Jammer genoeg kan je je enkel inschrijven voor het programma wanneer je verhuist tussen juni en oktober 2019.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties