Stylen met bloemen

Geluk zit in een klein hoekje: met wat bloemen – levend of van stof – geef je je huis in een oogwenk dat sprankelende voorjaarsgevoel.stylen met bloemenkapstok bloemen  stylen met bloemen bloementak muur

Bloemen op je bank

Allemaal verschillende bloemen, maar wel in eenzelfde kleurschema. Zo maak je het gewaagd, maar toch rustig. Idee: neem voor de kussens drie verschillende stoffen, naai er zes, zeven, ach waarom niet, acht hoezen mee, et voilà, je hebt een bank om te zoenen.

Bloemengordijn

Op een rustige basis kun je fijn knallen met kleurige bloemen. En mixen met andere dessins kan heus, mits de kleuren maar in dezelfde kleurengroep zitten. Idee: oud rolgordijn krijgt tweede leven. Rol het gordijn helemaal af en plak de ene zijde van het klittenband langs de randen. De andere zijde van het klittenband plak je op de bloemenstof. Op elkaar leggen en je nieuwe rolgordijn is klaar!

Ton-sur-ton

Mooi: ton sur ton tinten gecombineerd met één kleuraccent. Het wordt extra spannend omdat het rozerood van de tulp net even anders is dan het dieproze van het kleed. Idee: de grijsgroene kast is versierd met dessins die uit behang werden geknipt. Hier zijn drie verschillende gebruikt, maar met één is het effect ook prachtig. Gemakkelijk op te plakken met spuitlijm.

Patchwork bloemenmuur

Een klassieke lambrisering in een knaljas! Omdat het interieur verder helemaal wit is, kun je je zonder zorgen uitleven met kleur en behang. Idee: haal de bloemprints uit het boek Wallpaper. Snijd de pagina’s uit met een mesje en je maakt er in een uurtje een patchwork bloemenmuur mee.

Bloemen stilleven

Durf te combineren met illustraties en maak van deze bloemenverzameling een eyecatcher op een vrolijk gekleurde plank. Ook hier geldt: mixen mag, maar wel met tinten uit dezelfde kleurgroep. Achter de plank is een bosje kunstbloemen gestoken voor een speels effect. Een bijzonder bord maakt het stilleven helemaal af.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie