Slow down met de IKEA STOCKHOLM-collectie

Tot rust komen, je thuis voelen en ontspannen. De nieuwe STOCKHOLM-collectie van IKEA staat volledig in het teken van slow living. Hoe je dat doet? Wij geven je alvast een voorproefje!
IKEA STOCKHOLM-collectieIKEA STOCKHOLM-collectieIKEA STOCKHOLM-collectieVazen uit IKEA STOCKHOLM-collectieBlauwe kussens uit IKEA STOCKHOLM-collectieVazen uit IKEA STOCKHOLM-collectie

STOCKHOLM

Slow living is hét thema voor de nieuwe STOCKHOLM-collectie, die gelanceerd wordt op 1 april 2017. De designers van IKEA krijgen alle tijd voor het ontwerp van de producten, want kwaliteit laat zich niet opjagen. En dat merk je! Ze maken gebruik van natuurlijke, sterke en duurzame materialen als rotan en massief essenhout. Ook mondgeblazen glas, een eeuwenoude Zweedse traditie, mag in de collectie niet ontbreken. En inmiddels weten we van IKEA dat alle producten met zorg en aandacht voor kwaliteit zijn ontworpen. Ook deze collectie weet ons weer te verbazen. Hij is functioneel en stijlvol en ontworpen volgens de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’.

Slow down

Ja, het mag! Als er 7 dagen in de week wat van je verwacht wordt, is thuiskomen in rust belangrijk. Leven volgens het ritme van de natuur; IKEA weet hoe het moet. Ontspan, neem de tijd en doe waar je zelf zin in hebt. Met slow living doe je een stap terug en probeer je meer te genieten van het leven. Met die insteek is de nieuwe collectie ontworpen. Droom weg in een plofbank volledig bedekt met kussens. En met een enorme tafel als die van de STOCKHOLM-collectie is vrienden uitnodigen een koud kunstje. Slow living begint bij jezelf!

Maar hoe?

Als je open staat voor de slow living-mindset, mag deze in je interieur natuurlijk niet ontbreken. Zo ademt jouw interieur straks ook slow living:

  • Je hebt maar één taak en die krijgt je volle aandacht. Ontspan dus even en doe bij binnenkomst je schoenen uit. Je maakt het jezelf gemakkelijk door bij de ingang een mooie mand vol met zachte sokken te plaatsen.
  • Zoek de juiste balans tussen inspanning en ontspanning in je interieur. Creëer hoekjes die gemaakt zijn om te ontspannen. De ruimte onder de trap krijgt bijvoorbeeld een heerlijke loungestoel en een mooie bijzettafel met leeslamp. Zo heeft ieder gezinslid na wat inspanning een plekje om tot rust te komen.
  • Opbergen geeft rust. En gelukkig zijn er enorm veel mooie systemen ontworpen om je spullen in op te bergen. Deze mogen best in het oog springen en kunnen juist een ware eyecatcher zijn!
  • Slow living doe je in harmonie. Welk kleurenpalet past bij jou? Op vtwonen doe je de test. Heb je jouw favoriete kleuren gevonden? Kies dan voor tinten uit een gezamenlijk kleurenpalet. Er mag best wat lef in zitten, maar ga voor contrast. Tegenover die doordringende muur, gaan we voor een fijne zachte tint.
  • Ga voor de Zweedse levensfilosofie ‘lagom’, wat precies genoeg betekent. Geef ieder product in jouw interieur een mooi plaatsje en gebruik er vooral niet te veel. Less is more!

Fotografie: Lisanne Bijker | Tekst Minke van Bakel & Lisanne Bijker

nog meer: wooninspiratie