vtwonen

Ongestoord ravotten op de speelzolder

Stoeien, schommelen, verstoppen en ravotten; hoe fijn voor kids als dat thuis gewoon ongestoord op zolder kan. En zo’n eigen speelparadijs maken, kan ook prima als je kleiner woont.

Kleurboek

Speelgoed is vaak al kleurrijk genoeg, houd de basis dan ook een beetje rustig door lichtgekleurde verf te gebruiken. Wit op alle muren heeft als bijkomend voordeel dat de ruimte optisch groter lijkt (wil je daarbij ook diepte creëren, gebruik dan glanzende verf). Op een heel ruime zolder werkt wit in combinatie met een contrastkleur beter. Zo oogt het licht en voelt het toch nog geborgen.

Schattenverzameling

Meer dan een paar smalle latten heb je niet nodig om tegen de muur een vakkenkast te maken voor klein moois (denk: auto’s, lichtletters en dino’s) of ‘gevonden voorwerpen’ uit de natuur. Geeft meteen sfeer en neemt weinig ruimte in.

Kruip door, schuif door

Schuine wanden lijken misschien onhandig, maar zijn in combinatie met een schuifdeur ideaal om opbergruimte (én goede verstopplekken) te maken. Om te voorkomen dat wat achterin ligt, nooit gebruikt wordt, kan je er planken op uitschuifbare leggers in plaatsen. Die trek je makkelijk uit, waardoor het speelgoed (in bakken) makkelijk terug te vinden is.

Wat zijn ze stil!

Vloerkleden, schapenvachtjes, zitzakken, mooie kussens en vintage gymmatten dempen het geluid. Hoe hard ze dan ook ravotten, echt storend is het niet.

De items uit deze speelzolderstyling kan je hier terugvinden.

Bron: vtwonen 09-2018 | Fotografie Johan Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties