Nog geen boom, maar wel al een beetje kerst: 5x kerstvoorpret

Nu het half november is, druppelen niet alleen de winkels, maar ook de woonkamers weer langzaam vol met kaarsen, lichtjes, sterren en hier en daar zelfs een kerstboom. Vind je een boom nog net even te vroeg, maar mag er al best een snuifje kerst te zien zijn? Zo begint de kerstvoorpret in huis.

vtwonen 12-2019 | kerst woonkamer sterren
Grijze fluwelen extra diepe bank MR Big 2 modules in stof Novel light grey 242×121 cm (bxd), zitdiepte 112 cm, salontafel Peyote groot en klein (bolia.com). Papieren sterren (bungalow.dk). Berber vloerkleed 200×300 cm, marmeren salontafel, grote vaas, lampenvoet, lampenkap (hkliving.nl). Fluwelen kussenhoes met ster (hm.com). Gouden schaal met kaarsenhouders, grijze schapenvacht, schapenvacht kussen, kubusvormige glazen kandelaar (nordal.eu). Vaas Muses Clio van Ferm Living (vtwonen.nl). Fauteuil bekleed met schapenvacht van &Tradition, 81x83x75 cm (bxdxh), poef Bonet van Casalis (homestede.nl). Houten object met open structuur (taxidermy.nl). Overig privébezit.

Sterrenpracht

Snelle sfeermakers zijn grote papieren sterren. Hang er een paar aan het plafond of voor het raam en tadaaa… het is kerst! Je kunt beginnen met een aantal basic sterren en deze richting de kerst aanvullen met een flinke dosis glans en glitter. Wissel grote kerststerren af met kleinere exemplaren en je basis voor dit jaar staat.

Overal kerstlichtjes

Lampjes zijn er niet alleen voor in de kerstboom, ze kunnen overal. Geef je muur een lichtjesregen of hang de lampjes rondom je spiegel of zelfgemaakte kerstster van houten latjes. Je kunt lichtsnoeren ook verstoppen onder een glazen stolp of in een mooie vaas.

Kerst-DIY

Een DIY is het perfecte excuus om je al weken voor Kerstmis te omringen met kerstballen, nepsneeuw en takken. Kerstvoorpret to the max dus. Wat dacht je van deze kerst-zelfmakers:

Kersttakken

Een kerstboom gaat je misschien nog wat te ver, maar dat betekent niet dat je de natuur niet alvast een beetje in huis mag halen. Met een aantal dennentakken of bessenhulst – met die rode besjes – in een vaas bijvoorbeeld. Of combineer een boswandeling met kerstvoorpret: sprokkel dennenappels en mooie takken, beetje nepsneeuw spuiten en en je stilleven is klaar.

Van kerstgroen en -takken kun je natuurlijk ook de mooiste kerstkransen maken. Saai? Echt niet! Kijk maar even bij deze kerstkrans-DIY.

Kaarslicht

Kaarsen mogen natuurlijk het hele jaar door, maar richting de decembermaand mag je je helemaal laten gaan. Mix en match verschillende kaarsen met elkaar op een plateau, zet overal gezellige waxinelichtjes neer of trakteer jezelf op een design-kaars van Lex Pott. En heb je nog wat boetseerklei liggen? Je maakt er de meest simpele maar ozo mooie kandelaars van.

nog meer: wooninspiratie