Niks less is more, maximalisme is de trend

Een hip behangetje, veel prints, een kleurexplosie, je schelpenverzameling en – vooruit – die gouden panter. Bij maximalisme laat je je fantasie de vrije loop en is het nooit too much. Het tegenovergestelde van het minimalistische less is more dus. Zo zoek je de grenzen op, maar wordt het wel een georganiséérde chaos.

vtwonen 07-2021 | verschillende kunstwerken boven de kast | maximalisme | wall art
Lijsten her en der verzameld. Pot op stapel tijdschriften Loods 5. Ingelijste fotoportretten van de kinderen en schilderijen van Grace Spiegel. Rest gekocht op rommelmarkten en in kringloopwinkels.
vtwonen 07-2021 | behang van bloemen en een blauwe stoel | maximalisme trend
Behang Janneke van Kwantum. Bureau @ikStroop. Monoprint La Palma Tranquila Enkel Art Studio. Letterbak, bureaulamp, stolp, stoeltje kringloopwinkel en rommelmarkt. Zeesterknopje Doing Goods. Letter M Xenos. Atlas lokale boekhandel.

Verzamelwoede

Ben je slecht in weggooien omdat aan alles in huis een mooi verhaal kleeft en het met zorg is uitgezocht? Dan heb jij het maximalisme vast uitgevonden. Hoarders worden vaak als rommelkonten gezien, maar een persoonlijker huis dan dat van een verzamelaar vind je niet. Ze combineren moeiteloos verschillende interieurstijlen. De grootste sport voor hen is vintage vondsten combineren met nieuw, geleend en gekregen. Een tikje eclectisch en een tikje bohemian, maar vooral heel erg persoonlijk.

Trends combineren

Met de keus voor maximalisme sla je heel wat vliegen in één klap. Want die goudtrend, bloementrend, kleurtrend en het populaire schatzoeken op veilingen en rommelmarkten combineer jij als een pro met elkaar. Zo weet elke trend die je wel ziet zitten moeiteloos de weg te vinden naar jouw huis.

Muurprints passen in elke ruimte in huis en je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Zo is dit palmenbehang in mintgroen en goud prachtig in een woon- of slaapkamer met andere pastellen. En kies je met deze combinatie van behang in feloranje met grafische print van tropische vogels ook voor een mooie clash van stijlen en kleuren. De perfecte uitgangspunten voor nog meer kleur in huis. En check ook nog even dit behang met prachtige giraffenprint! Combineer je dit met accessoires in felle tinten, verschillende aaibare materialen en je favoriete souvenirs, dan is jouw maximalistische interieur een feit.

Chaosgevaar

Het gevaar van de maximalistische trend is natuurlijk dat het uiteindelijk toch te veel van het goede wordt. Heb je daar zelf last van, dan werkt het vaak goed om het huis zo opgeruimd mogelijk te houden. Laat zo min mogelijk spullen zomaar rondslingeren, zodat de focus echt bij al die bijzondere spullen ligt. Verder kan het werken met een kleurenschema ook rust brengen. Dus veel spullen mag, maar wel in een beperkt aantal kleuren: laat het blauw of roze uit die aanwezige bloemenprint terugkomen in een kussen of stoel. Zo heb je toch rust op jouw eigen manier.

nog meer: wooninspiratie