Huis te koop? Deze 7 stylingtrucs werken altijd

Die versgebakken appeltaart en mooie bos bloemen op tafel kennen we inmiddels allemaal wel, maar welke stylingtrucs helpen nu écht bij de verkoop van je huis? Wij zochten het voor je uit.

vtwonen 05-2018 | lichte eetkamer ronde eetkamertafel transparante gordijnen

1. Eerste indruk

Je kunt maar één keer een goede eerste indruk achterlaten, besteed daarom aandacht aan de entree van je huis. Dit begint al buiten de woning: zorg ervoor dat de voortuin of galerij er opgeruimd uitzien. Dus geen planten die echt niet meer te redden zijn, gebroken bloempotten en kapotte tuinstoelen. Verhuis de container ook even naar een minder zichtbare plek. Ook zo’n plek waar het meteen al mis kan gaan: de gang. Maak deze zo leeg mogelijk: haal de grootste berg jassen en schoenen weg en vergeet ook de sjaals, handschoenen, rugzakken en hockeysticks niet. Lucht de boel goed, zodat alle muffe geuren afkomstig uit sneakers en regenjassen weg zijn. Lees ook: stylingtips voor je gang.

2. Alles proper

Zorg ervoor dat het hele huis spic en span is. Probeer de ramen te lappen en pak elk hoekje en gaatje mee in je schoonmaakronde. Vooral het toilet, de keuken en badkamer moeten stralend schoon zijn.

3. Less is more

Haal overbodige meubels en accessoires die voor jou het huis gezellig maken weg. Denk aan bijzettafels, poefs, kussens, kaarsen, vloerkleden, souvenirs en andere prullaria. Vaak vinden kijkers het lastig door deze sfeermakers heen te kijken, vooral als ruimte beperkt is. Heb je een box of konijnenhok in de woonkamer staan? Probeer ook dit soort items weg te halen of tijdelijk in schuur of garage te parkeren.

4. Laat het licht binnen

Een licht huis toont groter en frisser. Gooi de gordijnen open en zorg ervoor dat rol- en vouwgordijnen netjes en op dezelfde hoogte hangen. Heb je donkere muren of plafonds? Overweeg dan om hier met een witte verfroller overheen te gaan. Het kost een paar uur werk, maar het levert waarschijnlijk meer kijkers op. Is het een sombere dag? Zet dan alvast de lampen aan.

5. Opgeruimde keuken

Een keuken oogt vaak rommelig door alle spullen op het aanrecht. Haal daarom zoveel mogelijk weg: zet keukenapparaten, kruidenpotten, keukengerei en babyflesjes uit het zicht of stop ze tijdelijk in een verhuisdoos. Leg vaatdoekjes weg en hang een schone theedoek op. Hangen er magneten, kindertekeningen, knipsels en boodschappenlijstjes aan jouw afzuigkap, keukenkastjes of -muren? Weg ermee!

6. Opgemaakt bed

Zet in de slaapkamers alle overbodige en persoonlijke spullen weg. Vooral een nachtkastje is vaak een overvolle plek. Maak verder de bedden strak op, met het mooiste beddengoed. Lees bijvoorbeeld deze tips voor een slaapkamer met hotelallure. Vergeet de bedden in de kinderkamers niet en zet hier al het speelgoed bij elkaar. Helemaal strak hoeft het allemaal niet, als de vloer maar zo leeg mogelijk is.

7. Lege badkamer

Probeer in de badkamer al die felgekleurde tubes en flessen in lades en kasten te stoppen. Denk aan tandenborstels, tandpasta, schoonmaakspullen, wattenstaafjes en voorraden deodorant en shampoo. Een mooie fles parfum kun je laten staan, evenals een paar mooie opgerolde handdoeken.

In een creatieve bui? Met deze DIY is dat allegaartje aan badkamerverpakkingen verleden tijd.

nog meer: wooninspiratie