Gastblog: Anki van Zilverblauw

Anki: ‘Zilverblauw‘, zo heet mijn blog. Ik ben Anki. Ik blog sinds mijn 29e verjaardag, nu bijna anderhalf jaar geleden. Ik las altijd al veel blogs, maar het duurde even voordat ik er zelf één begon. Want wat had ik nou helemaal te melden? Een heleboel, zo bleek. En in plaats van bloggen voor mezelf, zoals in eerste instantie de bedoeling was, doe ik het nu ook voor een heel stel meelezers. Mijn blog gaat over mijzelf en mijn leven.

vossensjaal mandarijntjesenzo lego met muts musindebox kerstbal woonkamermetslingers

Een lifestyle-blog, zoals dat genoemd wordt. Ik fotografeer graag en veel; bijna alle foto’s op mijn blog maak ik zelf. Ik fotografeer met mijn spiegelreflexcamera, maar ook met analoge camera’s (lomografie) en oude polaroidcamera’s. Ons huis is één van de vaste onderwerpen op mijn blog. Zo hebben de lezers de verbouwing van onze slaapkamer kunnen volgen en blogde ik over de styling van de zolderkamer van onze oudste zoon Wolf.

Het bloggen levert me veel leuke dingen op. Begin 2011 werden we benaderd door 101 Woonideeën. Of we mee wilden werken aan een binnenkijker. Uiteraard! 101 Woonideeën is een van mijn favoriete woontijdschriften, dus we voelden ons erg vereerd. Uiteindelijk duurde het nog even voor de shoot daadwerkelijk plaatsvond, omdat ik zwanger was en we druk bezig waren met de verbouwing van de bovenverdieping. Ik was bijna 39 weken zwanger toen de fotografie voor de reportage plaatsvond. We maakten grapjes over de bevalling die misschien wel tijdens de shoot zou beginnen; zouden ze dat ooit al eens meegemaakt hebben bij 101? De baby bleef toch nog even zitten en uiteindelijk was het een leuke dag. Bijzonder om een stylist en fotograaf de hele dag over de vloer te hebben. Gelukkig had ik erg veel last van nesteldrang, dus het huis was helemaal netjes opgeruimd toen het 101-team z’n opwachting maakte. Omdat ik zelf niet helemaal gelukkig was met mijn zwangere lijf op de foto’s, zijn vooral Casper en Wolf in beeld. Ik ben zo trots op mijn mannen op de cover! In elke supermarkt lachen ze me tegemoet!

Onze stijl is vrij uitgesproken. Het huis is licht, helder, speels, kleurrijk en met grafische accenten. Ik ben altijd bezig met esthetiek; de wijze waarop dingen eruit zien. Toen ik studeerde, heb ik met mezelf afgesproken dat ik het kopen van lelijke dingen tot een minimum wilde beperken. Ik heb als het ware mijn eigen concept bedacht. Daar ga ik ver in. In de winkel let ik bijvoorbeeld op de vormgeving van verpakkingen. Ik zie een huis als een verlengstuk van je persoonlijkheid. Ons huis is een reflectie van wie we zijn. De meeste volwassenen nemen hun leven zo serieus. Alsof ze denken dat ze niet meer van felle kleuren of vrolijke ontwerpen mogen houden als ze eenmaal ‘groot’ zijn. Wat een flauwekul. Er is niets mis met een beetje kleur; het brengt positiviteit. Ook op mijn blog vind ik het belangrijk een zo mooi mogelijk beeld te creëren, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Stilstaan bij mooie, positieve dingen maakt me gelukkig. Ik vind bezig zijn met woninginrichting echt leuk, het is mijn hobby. Ik houd van mooie ontwerpen en goede vormgeving. Ik vind het fijn als een concept klopt, ook als dat niet mijn concept is. Mensen die bewust met hun stijl of smaak bezig zijn, zich durven te onderscheiden, inspireren me.

Shoptips
Op mijn blog besteed ik regelmatig aandacht aan producten of winkels die ik de moeite waard vind. Ik vind het stoer als een ontwerper of winkeleigenaar durf toont in wat hij of zij wil verkopen en een goed concept neerzet. Mijn top drie Nederlandse (web)winkels op het moment:

You are here
Een conceptstore in Eindhoven. Geweldige kleding, sieraden en accessoires. Werken samen met jonge ontwerpers. Als je eens in de buurt bent, zeker gaan kijken! Erg inspirerend.

Gosto design
Een inspirerende (web)winkel gespecialiseerd in design en unieke producten voor thuis. De producten die eigenaresse Sonia verkoopt zijn helemaal mijn smaak en je ziet ze veel terug in ons huis.

Guten Appetit
Een van mijn favoriete (web)winkels. Guten Appetit zit in Tilburg, voor ons vlakbij. Ze zijn gevestigd in een theater. Eigenaresse Natasja verkoopt (eigengemaakte) kleding, sieraden en accessoires, ontworpen van (jonge) designers. De collectie vormt een mooie mix van unieke ontwerpen en toegankelijke designs.

Blogtips voor de lezers: Vier lifestyleblogs die ik graag lees: (oh my, ik zou er het liefst 20 noemen…)
Uit Nederland: Yvestown & Enigheid
Twee Nederlandse blogvriendinnen die allebei een uitgesproken concept neerzetten. Zowel in ‘blogland’ als in het echte leven zijn we bevriend. Fijne blogs om te lezen.

Internationaal: the Seventy Tree & Ungtblod
Kerry van the Seventy Tree woont met haar gezin in Londen. Ze is illustratrice, de prints die ze maakt en ook verkoopt, zijn prachtig. Mette van Ungtblod woont in Kopenhagen met haar man en kindje en blogd over haar leven. Ik vind haar stijl fantastisch.

Ben je benieuwd geworden naar Anki’s blog Zilverblauw? Surf dan snel naar www.zilverblauw.nl.

nog meer: wooninspiratie