Behind the scenes: vtwonen huiscollectie

Ook altijd nieuwsgierig geweest naar wat er allemaal komt kijken bij een fotoshoot voor vtwonen? Zou de stilist zelf alle muren verven en planken ophangen? En wie maakt de foto’s? Ik weet er nu alles van, want afgelopen week assisteerde ik vtwonen stilist Frans Uyterlinde bij een productie voor nieuw bedtextiel.Styling

Opbouwen

’s Morgens vroeg stond ik klaar bij de Toonkamer in Utrecht, in de oude zagerij van de Pastoe Fabriek werden de foto’s geschoten. Uit vrachtauto’s kwamen steeds meer dozen, kisten en meubels tevoorschijn. Deze werden in de grote fabrieksloods gesorteerd en in elkaar gezet. Zo ook een super mooie, maar loodzware lamp. Met wat moeite en een wiebelige steiger kregen we hem op de goede plek te hangen. Ondertussen had fotograaf Jansje Klazinga zich bij ons gevoegd en al gauw werd de eerste setting neergezet. Wanneer alle meubelen op hun plek stonden, stylde Frans het verder met verschillende accessoires.

Al het beddengoed, mooi gedrapeerd op het bed. Ik besef nu dat die gladde lakens helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Samen met andere assistent Susanne heb ik heel wat meters moeten strijken.

Styling

Voor deze productie heeft stilist Frans zijn ideeën niet uitgetekend, hij liet zich inspireren door de omgeving. Wel had hij van tevoren combinaties gemaakt met verschillende soorten bedtextiel van de nieuwe lijn. Met de fotograaf nam hij door welke combi’s nog gefotografeerd moeten worden.

Ready? Action!

Tijdens het fotograferen hield Frans de gemaakte foto’s goed in de gaten. Is het plaatje compleet of moet er juist iets weg of erbij? Er miste nog iets aan de muur en even later kwam de stilist aan met wat accessoires voor de finishing touch

Het allerlaatste kiekje

Het was al laat op de dag toen de laatste foto’s geschoten moesten worden,. De fotograaf maakte alleen gebruik van het licht in de fabriekshal en niet alle hoeken van de setting waren goed genoeg belicht. Dit werd creatief opgelost met een deken. Het licht weerkaatste zo precies op de juiste plek en op deze manier werden ook de laatste foto’s prachtig.

Sjouwen, tillen en schuiven

Nadat de laatste foto’s gemaakt, was het tijd om af te bouwen. Vergis je niet in zo’n fotoshoot, aan het einde van de dag was ik helemaal op. En die dagen erna? Spierpijn! Maar wát was het leuk om te zien hoe het achter de schermen gaat bij een productie.

behind the scenes foto


Strijken en opvouwen, deze ‘huishoudelijke klusjes’ horen er ook gewoon bij.

PS. Je moet nog even geduld hebben als je deze styling wilt zien. Bekijk het in één van de volgende nummers van vtwonen!

nog meer: wooninspiratie